TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 26 januari 2009

Stort Sheffield-intresse inför "Stålderbyt"!

Sheffield är en storstad och ett storstadsområde i South Yorkshire. Den har fått sitt namn efter sitt ursprung på ett fält vid River Sheaf som flyter genom staden.
Staden har utvecklats från sina till övervägande delen industriella rötter till en bredare ekonomisk bas. Sheffield har runt 530 300 invånare och är en av de åtta största engelska städerna utanför London, vilka utgör English Core Cities Group. Det större Sheffield Urban Area, vilket breder ut sig utanför stadsgränserna, har 640 720 invånare.
Och trots att staden inte har ett lag i högsta ligan denna säsong så är fotbollsintresset så stort att man går ur huse för att se fotboll på antingen Bramall Lane som är Sheffield Uniteds hemmaarena eller på Hillsborough där rivalen Wednesday huserar.
Staden har sedan den industriella revolutionens födelse varit massproducent inom stålindustrin samt även kolindustrin. Sheffield Wednesday grundades 1867 av ett gäng stålarbetare som började spela fotboll efter arbetsdagens slut. Sheffield United i sin tur kallas för "The Blades" efter de knivar,bajonetter och svärd som tillverkades av klubbens grundare.
Det är därför inte så konstigt att man i folkmun kallar sitt derby för "The Steel Derby"
Fotbollsintresset i staden är som sagt mycket stort. Det kommande derbyt bevisar det genom att det såldes slut samma dag som biljetterna släpptes.

Detta hindrar dock inte de tusentals Wednesday-supportrar som vill se matchen.

Klubbarna har nämligen kommit överens om att tv-sända matchen på Wednesdays arena Hillborough.
Tusentals Wednesday-fans kommer spara upp emot 22 pund om de tittar på Sheffield-derbyt live på storbildsskärm på Hillsborough i stället för att gå till Bramall Lane. Ugglorna tar sju pund för vuxna med säsongsbiljett, tio pund för vuxna utan säsongsbiljett och fyra pund i rabatt för evenemanget den 7 februari – när klubbens 3000 biljetter till Bramall Lane blev utsålda på några få timmar i måndags.
Matchbiljetterna kostade 29 pund för vuxna och 19 med rabatter. United har redan gått med på en satellitöverföring på Hillsborough men enligt Football League-reglerna kunde inte Ugglorna bekräfta deras del i arrangemanget förrän efter att matchbiljetterna var utsålda.
En 45 kvadratmeter stor skärm kommer resas på planen och kommentarerna skall komma från lokalradion.

Bara South Stand med sina 11 000 platser kommer vara öppen. Ordförande Lee Strafford sade i en intervju häromveckan:
"-Vi är väldigt glada att vi får möjligheten att hålla detta satellitöverförda evenemanget som kommer låta många av våra supporters få titta på Steel City-derbyt på deras hemmastadion.
”Den farten som bortabiljetterna såldes ut på visar att det finns ett stort sug efter att få se detta så vi ser fram emot att få bevittna tusentals Wednesdayiter på Hillsborough för det som lovar att bli en stor dag i S6.”
Biljetterna kommer säljas enligt följande: på fredag innehavare av säsongsbiljetter, max två biljetter var; på tisdag medlemmar, max två biljetter var; på onsdag allmän försäljning.
Säsongsbiljettinnehavare kommer få välja bland alla platser men de som har säsongsbiljetter till South Stand kommer kanske inte få välja sina vanliga platser då först till kvarn gäller. Biljetter kommer bara säljas på förhand, ingen försäljning på matchdagen.

Grindarna öppnas 10:30 på matchdagen och förfriskningar kommer säljas i gångarna vid South Stand. The Owls Megastore kommer vara öppen från kl 9 fram till kick-off vid tolvslaget.
De sista biljetterna kommer gälla för de tio första raderna som kommer vara tillgängliga beroende på väderförhållandena.
Wednesday varnar att eventet bara är till för deras fans och säsongsbiljettinnehavare som tar med ett bortafan kan få sin säsongsbiljett konfiskerad.

Inga kommentarer: