TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 6 januari 2009

Värvningscirkus, ångest och vardagslunk!

Då jag steg på långledigheten strax innan julen så kändes allting som en lång och skön semester. Nästintill en ”Honey moon”.
Det har det också varit. Nästan 3 veckor utan arbete och utan krav och stress.
Det är faktiskt med en lättare ångest jag tvingas inse att denna ”Honey moon” ikväll är till ända. Imorgon är det vardags lunk igen och man skall börja ta tag i vardagsbekymren på arbetet.

Vardagsbekymmer på helt andra sätt har spelarna i England nu. Transfesfönstret står som tidigare nämnt helt öppet. Det blåser från alla håll. En del drabbas av korsdrag, somliga får varma vindar medan andra hamnar utanför fönstret i en bitande och rå kyla.
I den råa kylan har Stewart Downing hamnat i. Moderklubben Middlesbrough nekar alla bud från ligakonkurrenterna och är kompromisslösa. Levys Tottenham vill upp ur träsket och en väg upp ur dyn är Harry Redknapp. Förutom att Redknapp vill lägga beslag på varenda spelare som han tidigare tränat under karriären ( Bellamy från West Han och David James från Portsmouth) så är han även mycket angelägen om att värva Downing. Boro vägrar. Inte blir dem gladare av att Downing går ut i media och säger att han vill bli såld. Till en större klubb. Förståeligt men ändå en nagel i ögat på Middlesbrough, klubben han vuxit upp i samt mot laget och supportrarna. Nu är Downing i samma blåsväder som Gareth Barry var då han ville bort från Villa till Liverpool. Finns det något att tjäna på detta? Ur förhandlingssynpunkt kan nu Downing gå in och löneförhandla på ett bra sätt med Boro trots att han förra säsongen skrev på ett nytt 5-års kontrakt med klubben. Sätts han i frysboxen så gynnas ingen av det. Varken Boro eller England. Isåfall möjligen Downing själv som endast taggas utav det. Gareth Barry blev bättre av det.

Mittfältaren Stephen Appiah har briljerat ute i Europa de senaste åren. I Juventus har han utmärkt sig så bra att Levys Tottenham fått upp ögonen. Redknapp har länge viljat ha spelaren men alltid fått nobben eller kalla fötter på grund av prislappen. Nu är han hos Spurs för provspel i en vecka och han skall enligt uppgifter imponera på dem flesta. Kanske inte på Didier Zokora. Värvas Appiah så görs han det på Zokoras bekostnad. Zokora är en duktig spelare men det kanske krävs en förändring modell grövre på mittfältet för att Spurs skall komma upp i tabellen?! I kvällens ligacupmatch mot Burnley får han isåfall bevisa motsatsen.

Från en bortglömd tillvaro en bit in på avbytarbänken till en förhoppningsvis ordinarie och stjärnglansad tillvaro i Manchester. Flytten lär göra mycket för Wayne Bridge och han behöver den lika mycket som City behöver en engelsman med kämparglöd och entusiasm.

Matt Fryatt är en firad hjälte i Leicester och en mardröm för motståndarna i League One.
Sedan han värvades 2006 från Walsall har 26 åriga Fryatt vräkt in mål för klubben. Detta har fått en mängd större klubbar att vilja köpa loss spelaren. Fryatt själv trivs i sin stjärntillvaro på Walkers Stadium. Ägaen Milan Mandric har tidigare sagt att han vägrar sälja sin guldklimp och då Fryatt strax innan ju skrev på nytt kontrkat jublade hela Leicester åt den tidiga julklappen. Mandric sitter på ett stort kapital med Fryatt i truppen. Det är bara en tidsfråga innan han säljs till rätt och stort pris. Men först får han bli frisk från sin skada och ta upp Leicester från League One.

Leicesters granne i toppen av League One är Millwall. Klubben som denna säsongen blomstrat ut på ett ovanligt sätt. Man har en duktig tränare i Jackett som har fått laget att dra i rätt riktning. Men allra främst har man fått i gång målskörden.
Anfallaren Graham Alexander är Millwall sedan barnsben och en av dem som stått för målen denna säsong. Millwall till trots så har han hunnit med att avverka en tid i Leyton Orient som han tillhörde förra säsongen. Då nu Northampton vill värva Alexander sätter Jackett stopp. ”Alexander är bra och kan bara bli bättre. Det är en skam att ens tänka tanken att sälja en sådan spelare” skall Jackett ha sagt.
Jackett är lika vass åt andra hållet också. Izzy Iriekpen tillhörde en gång i tiden West Ham och var en fullt godkänd mittback i The Hammers. Men konkurrensen tvingade iväg honom. Scunthorpe har i år varit hans adress och Izzy är en av anledningarna till lagets framgångar och placering i tabellen denna säsong. Izzys kontrakt med klubben går snart ut och han har uttryckt en vädjan om att få Jackett som ny manager i Millwall. De båda lärde känna varandra i Swansea då Jackett var manager och Izzy spelare. Jackett säger sig vara nöjd med de försvararna har förfogar över och har inga som helst planer på att värva Izzy.
Jackett är en konsekvent man. Det kan räcka långt för Millwall.

Championshipklubben Watford har utnämnt Chelseas reservtränare Brendan Rodgers som ny huvudtränare efter att Adrian Boothroyd fått sparken tidigare under hösten.Det är den 35-årige nordirländaren Rodgers första jobb som huvudtränare efter att tidigare har varit ansvarig för Readings och Chelseas ungdomsakademier innan han blev reservlagstränare på Stamford Bridge. Watfords styrelse blickar uppåt i ligan igen och har som mål att inom en snar framtid ta steget tillbaka till Premier League. Klubben har lånat in Arsenals backlöfte Gavin Hoyte för resten av säsongen och kryddat truppen med Chelseatalagerna Jack Cork och Liam Bridcutt som bägge är inlånade från Chelseas ungdomsakademi. Tillsammans med veteraner som målvakten Martin Poom och mittfältaren Tommy Smith så kanske den kände supportern Elton John snart kan få se Vicarage hjältar i Premier League.

Nu börjar klockan ticka iväg. Mycket skall hinnas med på semesterns sista dag. Ett tomt kylskåp skall fyllas och en del annat skall fixas innan man ikväll stupar i bädd med lätt ångest inför morgondagens kneg.
Bit ihop och kom igen, typ.

Inga kommentarer: