TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 4 januari 2009

Inrikes skvaller!

Det är inte bara i England ryktena florerar. I Sverige surras det om att Häckens Daniel Larsson är nära en övergång till storsatsande Malmö FF. För att täcka upp den förlusten sägs Häcken vara redo att värva loss anfallarna Mathias Ranegie och Jonas Wallerstedt från Ifk Göteborg.
Wallerstedt kopplades för en tid sedan ihop med nykomlingarna Örgryte IS och den lilla samlingen supportrar till klubben drömde om ett radarpar med Wallerstedt och Allbäck. Något som nu ser hotat ut av Hisingsklubben.

De holländska klubbarna FC Groningen, AZ Alkmaar och Feyenoord stod först i kö.
Nu har Glasgow Rangers räckt upp handen i budgivningen om Ifk Göteborgs back Mattias Bjärsmyr. Det trista i denna för Bjärsmyr trevliga historia är att det kommer generera en hel del klirr i kassan hos klubben som varit insyltad i en av svensk historias största ekonomiska fiffelskandal.

Levon Pachajyan värvades inför säsongen 2008 ifrån armenska klubben Pyunik. Under vårsäsongen visade han upp ett bländande spel. Höstsäsongen ble dock sämre och det spekulerades en hel del om problem mellan Levon och GAIS. Nu uppges norska klubbar vara intresserade av armeniern. Detta framkommer då Eurosport.se intervjuat ordförande Christer Wallin. Då Levon Pachajyan har ett kontrakt som sträcker sig till 2012 så kan GAIS räkna med en del norska oljemiljoner i vinst vid en försäljning.

Många spelare slutar då de är runt 35 års åldern. En del fortsätter men trappar ner.
Helsingborgs Henrik Larsson är 37 år och uppges vara på väg till franska Marseille detta efter att ha haft ögonen på sig av flera klubbar i Premier League. Henke som nyligen inlett en karriär som innebandyspelare tiger som han alltid har gjort.

Razak Omotoyossi firade triumfer och gjorde flera mål i Helsingborgs tröja. Men som många utlänningar i Allsvenskan så såg han Sverige som starten på en karriär och flyttade till den saudarabiska ligaklubben Al Nasr för att där finna lyckan. Livet där blev aldrig som han hade tänkt sig och han säger sig nu längta tillbaka till Sverige och Helsingborg. Men sportchefen i HIF Jesper Jansson är av annan åsikt. Jansson säger till Eurosport.se att klubben av ekonomiska skäl inte kan ta hem Razak samt att Razak under sin sista tid i klubben ville bort från Sverige och visade upp en dålig moral.
Gräset, eller i detta fallet, öknen, är inte grönare på andra sidan.

Inga kommentarer: