TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 15 januari 2009

Det senaste från England

*Min gamle Championship Manager favorit Cherno Samba provspelar för Leyton Orient. På de gamla CM spelen utvecklades han alltid till landslagsman för England och köptes alltid upp av någon storklubb. Verkligheten har sett annorlunda ut, efter att ha spenderat sina unga år i Millwall släpptes han av klubben sommaren 2004 och flyttade till Spanien där han representerade Cadiz och Malaga. Åren i Spanien var ingen höjdare och i augusti 2006 skrev han på ett två års kontrakt med Plymouth Argyle. Trots mål i debuten borta mot Coventry blev tiden på sydkusten ingen succé, totalt 13 matcher i klubben men bara 1 mål. I januari 2007 blev det en kort period på lån i Wrexham (3 matcher 0 mål) och i december 2007 avslutades kontraktet med klubben.
Efter tiden i Plymouth bar det av till Finland sommaren 2008 och spel med FC Haka. 4 matcher och 0 mål var hans facit där.
Nu kommer han träna med Orient ett tag och starten där har i alla fall vart bra. Spel i B-lags matchen mot Peterborough som slutade med seger 4-3 och ett mål av den i dag 24-årige Cherno Samba.
Återstår att se om han kan imponera tillräckligt för att få kontrakt med klubben.

*Newcastle har värvat Paul Gascoignes 7-årige brorson Cameron. Det sägs att klubbens scouter upptäckte honom under en 30 minuter lång pojklagsmatch där Lill-Gazza gjorde ofattbara 22 mål. Hoppas bara att lillgrabben kan ta bättre hand om sin talang än vad sin farbror gjorde.

*Det tog 24 matcher för Luton att spela in de 30 poängen man låg minus vid säsongsstarten. Nu står man på noll och har 14 poäng upp till Grimsby ovanför strecket med 22 matcher kvar att spela. Riktigt jobbigt läge och det behöver nog ske någon form av mirakel för att laget ska undvika ytterligare en nedflyttning.

*Enligt diverse medier är Daniel Agger mycket nära en flytt till Milan. Övergångssumman sägs hamna på 7,5 miljoner pund. Aggers kontrakt går ut sommaren 2010 och förhandlingarna om ett nytt går trögt då det sägs att han vill höja sin lön från dagens 30000 pund/vecka till ofattbara 80000 pund/vecka.
Om det skulle bli så är det oerhört tråkigt då Agger är en av få mittbackar med riktigt bra uppspel och dessutom ett fruktat skott.

Inga kommentarer: