TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 25 januari 2009

Från Peking till Yeovil!

Yeovil Town Football Club grundades 1895. Hemmamatcherna spelas på Huish Park och klubben har smeknamnet ”The Glovers”. Staden Yeovil ligger i sydvästra England i grevskapet Somerset. Med dryga 40.000 invånare som har arbetsgivare inom flyg och försvarindustrin så spenderas helgerna på Husih Park. Fotbollsintresset i staden är stort och det grönvita bredrandiga tröjorna går som smör i solen i souvenirshopen.
Fotbollsmässigt är Yeovil inget att hänga i granen. Under 1990-talet spelade klubben i The Conference och har sedan dess pendlat mellan hopp och förtvivlan. 2004 tog man sig upp i League Two och gjorde där en så bra säsong att man året därpå lyckades ta sig upp i League One.
En av klubbens bättre spelare är kanadensaren Marc Bircham som en gång i tiden var en hyllad mittfältare med över hundra spelade matcher i både Millwall och Queens Park.
Bircham kan nu få en svensk lagkamrat.
Thomas Magnusson har under de senaste säsongerna spelat med IFK Norrköping och har där med sin kraftfulla stil varit en bra mur i lagets försvar. Kontraktet med IFK gick ut 2008 och 30-åriga Magnusson har efter det varit klubblös. Men det ser ut att ändra på sig nu. Han är just nu på provspel för Yeovil.
Från Allsvenskan till tredje ligan i England. Steget är stort på många plan.

Anrika Norrköping har alltid haft ett stort stöd i Sverige och i synnerhet i sin egna stad. Magnusson berättade i en intervju att fotbollsintresset i Yeovil är mycket större än i Norrköping. Då hör det ju även till saken att Yeovil som stad är mindre, färre invånare och har en meritlista som ligger i lä jämfört med IFK Norrköping.

Inga kommentarer: