TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 14 januari 2009

Fördel Birmingham?

Varken Bristol eller Peterborough klarade av att skaka sina motståndare igår.
Portsmouth och West Bromwich var alldeles för tunga och gav omvärlden en fingervisning på att klasskillnaden mellan de olika ligorna är större än vad man ibland tror.
Trots Portsmouth och W.Bromwich dåliga form på senare tid så innebar inte motstånden något större hot trots att motståndarna i Bristol och Peterborough har en bra formkurva.

Topprivalerna i The Championship möttes även igår. Wolverhampton visade att man även tar cupen på allvar genom att besegra Birmingham borta på St Andrews med 2-0 detta med en del reserver som även fick chansen. Konkurrensen om platserna hårdnar i Wolverhamton som har en bred och stark trupp. Bara det är ett friskhetstecken inför resan tillbaka till Premier League.
Truppen innehåller flera namnkunnig och runtinerade spelare samtidigt som man även förfogar över lovande framtidsnamn i löftena Sylvan Ebanks-Blake och Sam Vokes. Med en återkomst till högsta ligan och en stark ekonomi i ryggen så kan framtiden se mer än lovande ut för den gamla storklubben.
Trots förlusten igår så ser Birmingham City framtiden an. Man har förstärkt laget med namnkunniga spelare. Veteranen Lee Bowyer har signerat kontrakt samtidigt som man har lånat den lovande vänstermittfältaren Scott Sinclair från Chelsea och Hameur Bouazza från Fulham. Manager McLeish har även värvat in mittfältsspelarna Keith Fahey och Robin Shroota till klubben som uppenbarligen är i behov av ett bättre mittfält.
Detta innebär mer konkurrens för Sebastian Larsson på mittfältet. Något som han lär gynnas och utvecklas av.
Det var stökigt efter matchen igår utanför St Andrews. Supportrarnas ilska över sortin ur cupen gick ut över motståndarnas fans. Spelarna deppade. FA-Cupen är helig och tas på fullaste allvar.
Det enda positiva nu är att det enda klubben behöver satsa på och spela för är ligan och återkomst till Premier League. Sortin ur cupen kan därför löna sig på andra sätt.

Inga kommentarer: