TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 19 januari 2009

Merseyside Derby - The Friendly Derby?!

"The Friendly Derby" kallas det för. Derbyt mellan de röda och de blåa. Detta på grund av att det oftast är lugnt i samband med matcherna och sällan bråk. Moderater och sossar? Detta är inte politik, det är hetare än så.
Polisen i staden hårdsatsar och har blivit tillsagda att gripa alla de Evertonsupportrar som genom sång eller tillmälen hånar Gerrard för krogslagsmålet för en månad sedan.

Det är Merseysidederby och det är det 209:de derbyt lagen emellan.
Liverpool har sedan lagen möttes för första gången i begynnelsen och fram tills idag bäst facit.
Everton har bara vunnit två av de 18 senaste Merseysidederbyna och den senaste segern togs på Anfield den 27 september 1999 när Kevin Campbell gjorde matchens enda mål.
Everton i år har haft svårt med målskyttet och även många skador. Inför dagens match är trion Saha,Yakabu och Yobo alla skadade medan succé nyförvärvet Fellaini är avstängd efter att ha dragit på sig för många varningar. Everton är trots detta ett ytterst svårspelat lag ochäven ligans tredje bästa bortalag.
Manager Moyes ser positivt på dagens Everton och tror på seger i kvällens drabbning.

Liverpool däremot ställer upp med sitt bästa lag
Torres är tillbaka efter skada och matcher på bänken och Benitez lär ha sagt att denna match är en av de viktigare i hans karriär.
Matchen ikväll är viktig ur många synpunkter.
Det viktigaste är dock vem som blir bäst i staden.
Det avgörs ikväll!
Och skall polisen göra razzior på bortasektionen så har jag svårt att se att derbyt ikväll får benämningen "The Friendly Derby".

Let the battle begin!

Inga kommentarer: