TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 11 januari 2009

Sydkoreansk maskot på väg bort

Seol Ki-Hyeon är på väg att lämna Fulham och skriva på för en i dagsläget okänd tysk klubb. När LG electronics blev huvudsponsor åt Fulham skrevs det in i kontraktet att klubben skulle värva en sydkoreansk spelare inom ett år och valet föll på Ki-Hyeon.

Hans karriär i England har omfattat spel i tre klubbar, Wolverhampton, Reading och slutligen Fulham och någon succé har det inte blivit i någon av dem. Totalt i England har det blivit 115 matcher och 13 mål och det är inga kanonsiffror för en offensiv yttermittfältare/anfallare.

Den enda klubb i Europa han nått hyfsade resultat var i belgiska Anderlecht där han gjorde 34 mål på 72 matcher.

Ett tag var det en trend att europeiska storklubbar värvade asiater för att öka sin popularitet i Asien och det mest skrämmande exemplet är utan tvekan kinesen Dong Fangzhuo som värvades av Manchester United 2004. De första två åren var han utlånad till Uniteds belgiska samarbetsklubb Royal Antwerp och från det att han fick komma till United 2006 och fram till det att han lämnade klubben sommaren 2008 var han inte i närheten av a-lags spel utan han fick nöja sig med reservlagsspel och spel i United försäsongsjippon som passande nog lades i Japan och Kina.

Inga kommentarer: