TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 25 januari 2009

Övergångar,avgångar och cupknallar!

Jimmy Bullard lämnade Wigan för att komma närmare familjen i London. Det var en av de största anledningarna till att han 2006 flyttade till Fulham.
Lite sensationellt då är att han igår skrev på för Hull City.
Hull City som ligger på längre avstånd från London än vad Wigan gör.
Orsaken är ju definitivt pengar. Enligt rykten skall han ha krävt dubbel lön, från 25.000 pund i veckan till 50.000. Något som ägaren Mohamed Al-Fayed och manager Roy Hodgson bestämt nekade,
Värvningen av Bullard blir Hulls dyraste genom tiderna. Motsvarande 60 miljoner svenska kronor får Hull betala Fulham.

Svider denna summan till i plånboken så lär kostnaderna för totalförstörda toaletter och en vandaliserad bortasektion även spä på utgifterna. Efter gårdagens vinst i FA-cupen mot Millwall hemma på KC Stadium så yttrade sig missnöjet hos bortafansen på ett lite destruktivt sätt. Inför en lamslagen hemmapublik och matchvärdar gick man bärsärk. Ett femtiotal stolsäten bröts loss och kastades in på planen och mot hemmasupportrarna. Ifrån Hull håll så kräver man nu att Millwall skall stå för kostnaderna för vandaliseringen.
Hur gick matchen då? Michael Turner och Ian Ashbee gjorda varsitt mål då Hull inför 18.639 åskådare vann matchen med 2-0. Hulls manager Phil Brown provade cupdagen till ära med att rotera friskt i truppen.
Första gången sedan 1989 är man nu klara för femte omgången av FA-cupen.

Några som inte klarade avancemang till nästa omgång är titelhållarna Portsmouth.
Hemma på Fratton Park förlorade man med 2-0 mot Swansea. Ifall Swanseas manager Martinez idag hyllas som en ”giantkiller” så är det dystare inne på Tony Adams kontor. Pompeys manager har inte haft det lätt sedan han ersatte Harry Redknapp och det är nog bara en tidsfråga innan klubben gör sig av med honom.

Häromveckan skrev jag om den katastrofala stämningen i Southampton. Bättre har det inte blivit sedan dess.
Jan Poortvliet lämnar Saints med omedelbar verkan.
Efter en katastrof säsong så här långt med bara en hemmavinst på fjorton försök blev pressen för hård på manager Jan Poortvliet. Poortvliets huvud rullade först och nu är supportrarna ute efter en större syndabock. Klubbens ordförande Rupert Lowe anses ha ett stort finger med i klubbens dåliga finanser och usla ekonomi. Supportrarna kommer till nästa helgs hemmamatch mot Swansea ha en demonstrtion för att få bort honom från klubben.

Arsenal kom till Wales och Ninian Park idag med ett ungt lag.
Det höll på att straffa sig.
Hemmalaget Cardiff City med en fanatisk och högljudd publik i ryggen var större delar av matchen det bättre laget. Omspelet på Emirates Stadium lär inte göra det lättare för Bluebirds.
Cardiff med flera landslagsmän i truppen hemmahörande i skotska och walesiska landslaget var det spelförande laget och visade stundtals upp hård och fysisk brittisk fotboll av gammal god klass. Arenan Ninian Park är även den av gammal god brittisk klass. Efter att bevittnat dagens match på Viasat är det svårt att förneka att känslor för Cardiff växte.
Tidningen Liverpool Echo avslöjade i dagarna att The Reds amerikanska ägare Tom Hicks och George Gillett inte drar jämnt. Detta har gjort att duon nu vill separera och sälja vidare klubben. En av spekulanterna är araben Nasser al Kharafi som uppges vara världens 48:e rikaste man. Al Kharafi säger sig vara Liverpoolsupporter sedan ungdomens dagar då han studerade i England.
Samma Liverpool fick i dagens FA-cupderby se Evertons Lescott göra 1-0. Resultatet stod sig in i andra halvlek då Gerrard fick nog. 1-1 slutade det 210:de Merseysidederbyt där Gerrard och Tim Cahill likt förra veckans derby stod som de dominanta på planen. Omspel på Goodison Park och först då kan man utse vilken av klubbarna som är bäst i staden. Tredje gången gillt i år.

Inga kommentarer: