TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 30 september 2009

Lojala Tevez?

Manchester City-anfallaren Carlos Tevez förklarar idag för Daily Mirror varför han inte firade de mål han gjorde mot West Ham i måndags med att en del av honom alltid kommer förbli en Hammer. Däremot säger argentinaren att han inte kommer ha samma känslor om han gör mål mot sin gamla klubb Manchester United efter behandlingen han fick på Old Trafford nyligen.

Svårdefinierat budskap får jag lov att säga. Vem flörtar Tevez med egentligen med ett sådant uttalande? Eller kan det bara vara så enkelt att han är såpass rättfärdigt mänsklig att han inte hycklar med känslorna? Logiskt val? Visst har West Ham bidragit med att göra Tevez till den han är idag i och med att han visade sina färdigheter där på den europeiska scenen men samtidigt skall vi heller inte glömma att han blev mer känd och berömd i United vad än supportrarna säger.

Dåliga debuter och arga skrällar

Fredrik Stoor hade ingen vidare lyckad debut i sin nya klubb Derby. The Rams gick nämligen på pumpen och det rejält då man igår gästade Cardiff. The Bluebirds chockade Nigel Cloughs manskap och vann med förkrossande 6-1. Återigen visade Michael Chopra sina färdigheter då han igår levererade fyra gånger. Chopra har nu gjort sju mål i serien och leder skytteligan tillsammans med Leicesters Fryatt. I och med vinsten tog Cardiff ett stort kliv upp i tabellen.

West Bromwich missade chansen att befästa serieledningen i The Championship då Barnsley igår kväll skrällvann hemma på Oakwell. The Tykes vann med 3-1 efter bland annat självmål av Shelton Martis. Mark Robins-effekten har fått Barnsleys supportrar att få nytt hopp.
I WBA hade dock nya managern Roberto Di Matteo lättare att hålla sig för skratt.
Italienaren uppges ha varit såpass frustrerad att han gick loss på inredningen inne på Oakwell.
Det är ett svidande nederlag för Goliat att få på käften av David.

En Honda på Goodison Park?

Den japanska mittfältaren Keisuke Honda är högaktuell för Everton. Tidningen Daily Mirror skriver idag om att japanens nuvarande klubb
VVV Venlo sitter i förhandlingar med Liverpoolklubben.
Ja, vad säger man? Jag har skrivit om det förr. Det må hända kan låta fördomsfullt men man köper inte asiatiska spelare utan en baktanke. Everton vill helt enkelt etablera sitt namn i ett av Asiens rikaste länder.
Det känns så uppenbart på något sätt. Det är inte fotbollsspelaren Honda som Everton är ute efter utan istället den ekonomiska dragningskraften från den japanska marknaden. Ett sätt att få tröjförsäljningen att öka i Japan och en mängd nya supportrar som kan identifiera sig med en engelsk klubb på grund av att en landsman spelar där.
Återigen går tankarna till de talanger som står och knackar på dörren till a-laget. När skall dessa få chansen?

Förlustfria oxar dundrar framåt


Efter att, sekunderna innan fotot tagits, knorrat in en patenterad frispark i krysset ,så ler Adam Chapman glatt och visar med målgesten vilken väg han och Oxford är på väg emot. Klubben är uppe i toppen och skall vidare. Något annat alternativ kunde inte de 5,675 lyriska åskådarna på Kassam Stadium se.
Målet var förlösande för segermaskinen Oxford som resterande delen av matchen malde sönder ett för dagen mycket starkt Crawley. Vilja slår klass, brukar det heta. Oxford besitter bägge termerna. Steven Kinniburgh och Jack Midson ordnade innan slutsignalen så att Blue Square-giganterna kunde vinna med 3-1 och utöka serieledningen. Man leder nu med åtta poäng före tvåan Kettering.

tisdag 29 september 2009

Non-League Nytt

* Söndagens möte mellan Wrexham och Chester slutade inte bara mållöst, det slutade även med ett smärre blodbad. Supportrarna till de bägge klubbarna brakade innan matchen ihop på stadens gator vilket resulterade med att polisen fick sätta in stora resurser för att stävja våldsamheterna. Fem supportrar greps och fler lär tas in de närmsta dagarna efter att polisen förhört vittnen och tagit del av CCTV-material. Matcherna klubbarna emellan betecknas som derby med tanke på det korta avståndet. Staden Chester gränsar till Wales och relationerna till sina grannar har aldrig varit direkt bra. Stämningen inne på arenan Racecourse uppges ha varit hetsk och polisen gjorde flertalet gånger räder upp på läktarna bland de 5,913 åskådarna på plats.
*****
* Och på tal om Wrexham så kan jag här meddela den rätt udda nyheten om att det för första gången någonsin tagits ut spelare från The Conference till landslagsspel. Wrexham har tre spelare, målvakten Chris Maxwell, försvararen Neil Taylor och anfallaren Marc Williams, är alla uttagna i förbundskapten Brian Flynns U21-landslag för EM-kval matcher mot Bosnien. Detta medför att matchen mot Kettering den 10 oktober måste skjutas upp.
*****
* Mansfield Town har värvat en gammal bekant. Målvakten Ed Eley lånas in till klubben från League Two-klubben Grimsby Town men har under tidiga tonåren spelat med Mansfields ungdomslag. Eley är 19 år gammal och närmare två meter lång. En bjässe i målet med andra ord med framtiden framför sig.
Han går direkt in i truppen som förstemålvakt.
*****
* För att kunna utmana ett Kettering i form så måste man ha en trupp som är tipptopp.
Detta har Hayes & Yeading United sett till att få. Klubben har värvat in mittfältaren
Kyle Fraser-Allen.19-åriga Fraser Allen fick under sommaren free-transfer från Tottenham. H&Y United såg tillfället som optimalt och värvade direkt in den unga mittfältaren.
Kyle Fraser-Allen spelade förra säsongen, som utlånad, i League Two-klubben Macclesfield Town.
Klubben mister däremot sin målvakt Delroy Preddie, 33 år.
Preddie som under åren gjort sig mycket popular hos supportrarna lämnar klubben efter att tröttnat på att nöta bänken. Preddie meddelar att han lämnar klubben för att söka sig en ny klubb. Något ny adress är oklar i dagsläget.
*****
* Behöver jag nämna vilka som leder serien? Samma lag som sist jag uppdaterade om senaste händelserna från The Conference. Oxford är överlägsna. Man leder serien med åtta poäng före tvåan Kettering. Däremot har Luton tappat sin toppstrids placering. The Hatter har rasat ner till en sjätte plats i tabellen. Supporterägda Ebbsfleet har endast en vinst efter tretton omgångar men ligger över nedflyttningsstrecket på grund av bättre målskillnad än Forest Green Rovers.
Chester är fortfarande fast i absoluta botten med 14 minuspoäng.

Storslaget men svårbedömt

Tillsammans med Michael Owen så stod Tevez för sommarens mest kontroversiella klubbyte.
Tevez övergång väckte starka känslor hos supportrarna till United och välfötjänt fick han en visselorkan tillägnat sig då United och City derbymöttes härom sistens.
Inledningen i den nya klubben har dock inte varit särskilt imponerande.
Igår lossnade det förhoppningsvis då han med två mål sänkte West Ham. City vann med 3-1.
Vinsten var Citys femte på de sex första matcherna i Premier League, vilket är klubbens bästa säsongsinledning sedan 1961. Imponerande och storslaget. Sådana milstolpar och bragder får mig att minnas den säsong då Svennis coachade klubben. De bägge derbyvinsterna han tog det året var första gången i klubbens historia. Idag är det dock annorlunda. Klubben har spelare av världsklass och ett anfall av hög kvalité. Det ser onekligen bra ut i City för tillfället.
Jag kanske har missbedömt City och underskattat miljardbygget med oerfarne Mark Hughes men vem vet, säsongen är ju inte slut ännu. Hull inledde ju fjolåret ytterst imponerande....

Bortaderby på hemmaplan men ändå inte

Tidningen The Sun skriver idag om Burnley-supportern Jason Taylor som tvingas åka åtta mil för att få se sitt lag spela bortaderbyt mot Blackburn nästa månad. Detta trots att han bor ett stenkast från Blackburn-arenan Ewood Park. Claretssupportrarna har fått veta att de måste mötas upp på Turf Moor fyra timmar innan matchstart och resa de dryga två milen till Blackburn med buss. Efter matchen bussas fansen tillbaka till Burnley. Detta kom till stånd efter det nyliga katastrofderbyt då supportrar till West Ham och Millwall ställde till skandalscener i London.
Hur Jason Taylor ställer sig till saken är oklart. Så ofta spelas inte derbyn klubbarna emellan och suget är stort men skall förbundet krångla till och vara omständiga så kanske en del supportrar tappar tålamodet? En sådan sak kan göra det hela värre.

måndag 28 september 2009

Lagerbäcks ratning av WBA-Olsson

Sedan Jonas Olsson debuterade för West Bromwich den 13 september 2008 mot West Ham så har han varit ordinarie i The Baggies startelva. I år har den skånska försvararen dessutom gjort två stycken mål och är hetare än någonsin. Såpass het att klubben erbjöd Olsson ett kontrakt som sträcker sig fram till 2013. Olsson tackade givetvis ja till det förnyade kontraktet och lär fortsätta charma publiken på The Hawthorne med sin fysiska spelstil.
Någon han inte verkar ha charmat är den svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Det är en fulltändig gåta för mig att Olsson aldrig har fått chansen i ett svenskt a-landslag.
Förra säsongen var han ordinarie i ett Premier League-lag. Förvisso spelade klubben i bottenskiktet under större delen av säsongen men fortfarande är ligan den bästa. The Championship håller hög klass i europeeiska mått mätt även den.
Vad har Lagerbäck emot Jonas Olsson? En stabil, fysisk och hårdför 26-årig mittback som även kan spelas på vänsterkanten. Hur kan Lagerbäck rata en sådan spelare?
Mycket märkligt.


Dessa managers...

Portsmouths manager Paul Hart väntar bra på beskedet om sparken. Klubbens supportrar väntar på besked om vem som blir den nya managern. Ett namn det spekuleras om är Gordon Strachan. Rätt ironiskt på många sätt och vis.
Mellan 2001-2004 var Strachan manager för Southampton. Skulle han nu bli manager för Pompey så är det inget märkvärdigt med det, trots klubbarnas stora rivalitet. Harry Redknapp lyckades i bägge klubbarna som manager. Varför skulle i så fall inte Strachan göra det?
Och på tal om managers så skriver Sunday Express att Svennis nu är nära att ta över arbetet som manager efter att Ian McParland misslyckats att leva upp till kraven och förväntningarna. Det var i så fall inte länge Svennis fick ha hand om sportchefs- rollen i klubben. Å andra sidan är manager yrket det han är bäst på.

TLC noterar att....

* Tottenham och dess manager Harry Redknapp har under den senare tiden varit ivriga på transfermarknaden. Det surras hela tiden om nya övergångar till och från White Hart Lane. Senast ut är West Hams försvarare Matthew Upson som, enligt tidningen News of the Wolrd, sägs vara Spurs högsta prioritetvärvning då januarifönstret öppnar i januari. Även Boltonbacken Gary Cahill har ögonen på sig från norra London. Cahill kostar dock en rejäl slant. Bolton vill ha minst 20 miljoner pund för backen. Manager Redknapp är ute i god tid och hinner skramla.

* Everton är på jakt efter anfallare.Därför har man nu erbjudit Middlebrough motsvarande 74 miljoner kronor för klubbens målfarliga Adam Johnson. Ett smickrande bud hos alla parter men Boro kontrar internt. Nu erbjuder man 22-åriga Johnson en 800% löneökning för att stanna i klubben. Man kan säga att Adam Johnson har lite ekonomiska bekymmer att tänka på i dessa dagar.

* Derby lånade i helgen in svenske Fredrik Stoor. Nu kommer kanske klubbens andra stora värvning. Tidningen Sunday People skriver att Arsenals 19-åriga högerback Gavin Hoyte är mycket nära att lånas ut till The Rams. Manager Nigel Clough som under sommaren rensat ut bland klubbens alla halvmediokra spelare vill nu bygga upp en stabil grund och börjar där bak. Derbys väg tillbaka har i så fall börjat.

Man får glädjas åt det lilla

Ny vecka och nya plågor. Fotbollssäsongen är i full gång men trots detta var gårdagen inte direkt överfylld av matcher från den engelska scenen. Varför, vet jag egentligen inte, FA har ju tidigare brukat ha fördelat matcherna så att ett par spelas under söndagen, men det lilla som spelades från toppen till botten innehöll ändå nerv och glöd.
Ta exempelvis Sunderlands två straffmål hemma mot Wolverhampton. Ledning med 2-0 efter mål av Bent och Jones för att sedan braka ihop och släppa in vargarna i matchen med två baklängesmål, varav ett var självmål. Där någonstans slog manager Steve Bruce sina labbar i bordet. Urladdningen kom och det med fart. En kvart efter att Kevin Doyle kvitterat slog Kenwyne Jones till för andra gången under matchen. Två mål av Trinidadiern stärker chanserna till fortsatt spel i klubben och förtroende från managern Bruce som tidigare kommit på kant med spelarens märkliga attityd. Michael Turner fortsatte de svarta katternas målfirande som slutade på övertid då Chelsea-lånet Michael Mancienne gjorde självmål för Wolves. Seger med 5-2 till Sundeland. Två straffmål och två självmål. Hör inte direkt till vardagen. Hur ofta hör det dessutom till vardagen att Sunderland gör fem mål under en match? Mer än sällan.
För att hitta gårdagens andra match får man hoppa ner en division från den sistnämnda bataljen.


På Home Park i Plymouth fick de 14,792 åskådarna på läktarna se hur Nottingham genom Chris Gunter, direkt in i andra halvlek, dribblade sig igenom och gjorde matchen enda mål.
Tre poäng är alltid tre poäng även fast spelet inte alltid stämmer eller att resultatet är rättvist.
Plymouth stannade kvar som jumbo, sist i The Championship med två poäng, medan Forest tog sig upp på lite mer säker mark. Plymouth var faktiskt det bättre laget igår med finare spel och mer finess. Men det är målen och poängen som räknas.
Plymouth fick glädjas åt det lilla och det gjorde även jag igår.

söndag 27 september 2009

Gamla Bradford har vaknat till liv


För 10 säsonger sedan låg klubben i Premier League. Sedan man säsongen 2000/2001 hamnade sist i serien och åkte ur Premier League så har Bradford rasat ner genom seriesystemet. I år har man bestämt sig för att ta sig tillbaka uppåt och med en stark ledare och manager i skotten Stuart McCall så ser framtidsbilden rätt ljus ut. Gamla anrika Bradford, grundade 1903, ligger och lurar i vassen bakom League Two´s ledande klubbar precis likadant som Brentford gjorde förra säsongen.
Klubben har inte förlorat i serien sedan den 18 augusti då Lincoln City blev för svåra, 1-2-förlust, hemma på Valley Parade. Då man idag vann hemma mot Chesterfield så behöll man en sju matchers obesegrad svit. Länge var det dock Chesterfield som var det starkaste laget på plan. Inte förrän Bradford gjorde
2-0 genom Scott Neilson kom klubben in i matchen och tog över rubbet. Nu föll Chesterfield som ett korthus och fyra minuter från slutet kunde inbytte Chris Brandon göra 3-0 inför 11,664 åskådare. Med nio poäng upp till förstaplatsen så har Bradford siktet inställt. Stuart McCalls gäng skall vara med som en utmanare om toppstriden. Det är på tiden.

Kampen om förstaplatsen

I och med att Dag & Red spelade oavgjort, 1-1, hemma mot Morecambe så knaprade Rotherham in på kampen om andraplatsen. Rotherham som besegrade Barnet med 3-0 efter strålande spel har nu samma poäng som Dag & Red, 20 poäng, men sämre målskillnad.Uppkomlingen och succélaget Bournemouth däremot leder League Two fyra poäng före duon. Igår vann man hemma mot nykomlingen Burton med 1-0. Segern inför 6,327 på Dean Court satt dock långt inne. Brett Pitman lyckades få hål på Burton målvakten Artur Krysiak då endast fyra minuter återstod av matchen. Eddie Howes Cherries sprudlar av självförtroende och energi.

Aldershot – Från jojo till stabilt kollektiv

Den unga klubben Aldershot Town, grundade 1992, har genom åren pendlat mellan spel i
Non-League och League Two som ett jojo-lag utan stabil grund. Denna säsongen är det annorlunda. Igår vann man hemma på Recreation Ground över Cheltenham
med hela 4-1.
En seger som innebar att Cheltenhams obesegrade bortasvit bröts.
Manager Gary Waddock hyllade efter matchen sitt lag och hävdade att det var kollektivet Aldershot som tillsammans bjöd upp till vackert och effektivt spel. Det är sådant spel som gjort att klubben ligger på en femte plats i League Two efter nio omgångar.

The bottom is nådd för Colin Todd

Darlington hade innan gårdagens match mot Grimsby spelat ihop till en ynklig poäng.
Efter 1-1 mot Grimsby i den nionde omgången ligger klubben fortfarande sist i League Two. Darlingtons katastrofala inledning på säsongen får nu manager Colin Todd att se sig om efter nytt arbete.

Todd, som tidigare varit manager i Middlesbrough, Bradford, Bolton, Derby och Swindon, hade förra veckan ett muntligt avtal med ordförande Graham Fordy om att han skulle säga upp sig ifall klubben inte vann matchen mot Grimsby. Nu blev det ingen vinst och Darlington står därför utan manager.

League One – Giganternas kamp

* I takt med klubbens framgångar så har den skotska anfallaren Robert Snodgrass växt mer och mer som spelare i Leeds. Snodgrass, född och uppvuxen i Livingston, börjar mer och mer närma sig a-landslagsdebut med Skottland efter senaste tidens spel i vinstmaskinen Leeds.
Igår låg han själv bakom de tre vunna poängen då Leeds slog
MK Dons borta med 1-0.
Snodgrass nickade in matchens enda, och Leeds vinnande, mål på övertid vilket innebär fortsatt serieledning för Yorkshires stoltheter. Nu väntar bara Robert Snodgrass på ett telefonsamtal från förbundskapten George Burley.

* Två poäng efter ledande Leeds ligger Charlton. Klubben har likt Leeds haft bra med medgång under inledningen av säsongen och truppen är starkare än många andra i serien. Det var också styrkan som avgjorde gårdagens hemmamöte mot ett hårt arbetande och kämpande Exeter. Charlton lyckades efter många om och men till slut vinna matchen. Det var då Izale McLeod tre minuter från slutet lyckades sätta klubbens andra mål bakom den storspelande svenska målvakten Oscar Jansson, som många trodde att segern var klar. Exeter ville mer och lyckades spräcka Robert Elliots nolla genom Bertrand Cozic på övertid men sedan blåste domaren av och Charlton bärgade säsongen sjunde vinst inför de 16,867 åskådarna på The Valley.
Tack vare vinsten ligger Charlton nu på en behaglig andraplats, fyra poäng före storsatsande trean Bristol Rovers.

* Försvararen Rahdi Jahidi blev den spelare som ordnade poäng för Southampton igår då Saints gästade Carlisle. På övertid, i den 96 minuten, träffade ett inlägg huvudet på Jahidi och målet betydde 1-1. The Saints som inledde säsongen med 10 minuspoäng har efter nio omgångar kämpat sig fram till en minuspoäng. Med fortsatt slit och kämpatag är klubben snart på fast mark. Det unnar jag dem.

lördag 26 september 2009

TLC anser att...

* Portsmouth har det inte lätt nu. Oflyt och motgångar avlöser varandra. Sjunde raka förlusten kom idag hemma mot Everton (0-1) och trots att Pompey hade ett par mycket vassa målchanser så ville inte bollen in bakom Tim Howard i Everton-målet. Oturen och oflytet går hand i hand. Det går troll i Portmouths vardag och då har man aldrig marginalerna på sin sida.

* Fernando Torres är Premier Leagues bästa anfallare. I varje fall i skrivande stund. Han har dock kraftig konkurrens om titeln men efter hans inledning i dagens hemmamatch för Liverpool mot Hull så kan man inget annat än att tycka att han är bäst. Hattrick i The Reds 6-1-vinst säger allt.
Torres är en gudabenådad spelare som kan avgöra vilken match som helst helt på egen fot.
Han är svindlande kvick, och med en enkel vrickning kan han gå förbi en back och blixtsnabbt skära in i straffområdet. Torres höjer tempot utan att förlora sin bedårande teknik och är sylvass i avslutningarna. Torres spelstil är en fröjd för ögat och gör att Liverpool blir roligare att se på tv.

* För första gången i klubbens 77-åriga historia så lyckades Wigan idag besegra Chelsea hemma på DW Stadium med 3-1. Den historiska segern är självklart en tidernas bragd för Athletics.
Vinsten betyder mycket för managern Roberto Martinez som under inledningen fått mer ris än ros. Nu återfår han hedern och skapar en smula framtidstro i klubben.

Fredrik Stoor lånas ut till Derby

Fredrik Stoor är klar för Derby County I The Championship. Låneövergången blev klar idag.
Stoor , med förflutet i Hammarby, kom 2008 från norska Rosenborg.
I Fulham har det inte blivit mer än två insatser för klubben och manager Hodgson låter därför låna ut Stoor så att denne kan få speltid.
Derbys manager Nigel Clough säger i intervju med BBC Sport att han är överlycklig över att kunna få låna en spelare som Stoor och tackar Fulhams manager Roy Hodgson för att lånet blev av.
En månad framöver kommer Pride Park vara Fredriks nya hemadress.
Klasspelare i Hammarby och Rosenborg för att senare nöta bänk i en klubb som Fulham. Det är som sagt stor skillnad på skandinavisk och engelsk fotboll. Stoor, 25 år, har mycket mer att ge på fotbollsplanen och förhoppningsvis blir det mer än 10 landskamper framöver. Återstår endast att se hur st(o)r Fredrik blir i Derby?!

TLC noterar att...

* Portsmouth har noll poäng efter sex spelade omgångar. Managern Paul Hart och direktören Peter Storrie sitter löst på sina positioner då den nya ägaren Sulamain Al Fahim nu reagerar över den bedrövliga inledningen.
Al Fahim skjuter in närmare än en halv miljard kronor i klubbkassan för att positiva förändringar skall kunna ske.
Klubben behöver starka ledare och spelare för att vända på skutan.
Niko Kranjcar, Lassana Diarra, Jermain Defoe, Glen Johnson och Peter Crouch har alla lämnat klubben. Lägg där till även före detta managern Harry Redknapp om ersattes av den inte alls lika rutinerade Tony Adams så förstår ni problemet i klubben.

* Sagan om 35-åriga Sol Campbell är inte slut. Då han endast efter en match med Notts County lämnade klubben så uttryckte Svennis en djup besvikelse över den före detta stjärnans beteende. Sol bryr sig föga. Han vill tillbaka till strålkastarljusen i Premier League och kosta vad det kosta vill. Nu säger West Ham och deras manager Gianfranco Zola, till Daily Mirror, att han helst av allt hade velat se Campbell på Upton Park. Solen skiner igen.
Men Campbell får i så fall vänta tills januari nästa år. Då öppnar transferfönstret igen och först då, och om styrelsen går med på det, så kan Campbell återvända till London och sin tredje Londonklubb. Campbell ger uttrycket vandringspokal en helt ny innebörd.

* Newcastle har en strålande inledning på säsongen sportsligt sett. Ekonomiskt ser det värre ut. Före detta managern Kevin Keegan kräver The Magpies på ett avgångsvederlag på runt 120 miljoner kronor.
I dagsläget har inte klubben så mycket pengar, utan det skulle krävas att ägaren Mike Ashley själv plockar fram den summan från egen ficka, något som får ses som högt otroligt med tanke på att han vill sälja klubben.
Om Ashley inte vill betala ett eventuellt avgångsvederlag kvarstår endast att försätta klubben i administration, vilket bland annat skulle innebära att man får tio poängs avdrag. Denna soppa tar aldrig slut. Newcastle förtjänar inte att få dras med sådan skit gång efter gång.

Ordning i hierarkin

Det står inte rätt till mellan Sunderlandanfallaren Kenwyne Jones och hans manager Steve Bruce.
Detta är tydligt efter att Bruce i dagarna gått ut med nyheten om att han kan komma att sälja Trinidadiern då transferfönstret öppnar i januari 2010. Anledningen skall vara att Bruce anser att Jones har en tvivelaktig attityd. Jones har uppenbarligen svårigheter med att se att både Darren Bent och Fraizier Campbell lyckats bättre denna säsongen än vad han själv har gjort. Det är i varje fall så som Bruce ser på saken.

Och visst märks det en väsentlig skillnad. Förra säsongen vräkte Jones in mål för de svarta katterna och var hett stoff på transfermarknaden. Bruce tackade nej till anbud under sommaren från både Tottenham, Stoke, Chelsea och Blackburn just på grund av att han trodde på sin anfallare. Bruce fick dock bita i det sura äpplet. Attityden hos Jones har förändrats sedan Bruce blev manager i klubben. Tidigare var Jones den största stjärnan som var ordinarie varje match men då Bent och Campbell anlände till Stadium Of Light sjönk motivationen hos Jones.
Det är tydligt att Jones saknar sin gamla manager Ricky Sbragia som lät honom spela varenda match och gav sin Trinidadier eget ansvar. Nu är det annorlunda. Bruce bestämmer och klarar inte Jones av det så är det bara att lämna klubben. Så enkelt är det i fotbollsvärldens hierarki.

Tippa med TLC

Förra veckans omgång såg helt körd ut redan i halvlek men i andra började plingen gå min väg och tillslut blev det 10 rätt. HBK, Peterborough och West Brom visade sig vara bra drag och min analys av Birmingham var också riktig. Nottingham hade stort spelövertag men förlorade ändå och tipparnas skräck Queens PR fortsätter att ställa till det för mig.
I dag kommer jag chansa lite mer än normalt, gardera upp ett par storfavoriter och köra på tre säkra tvåor.

1 Kalmar FF-IFK GBG 2
IFK ser ut att ha samma flyt som 2007, spelar inte jättebra alla gånger men håller tätt bakåt och gör alltid något mål framåt. Lägg till att de haft lätt för KFF de senaste åren. Jag kör säker tvåa.
2 Birmingham-Bolton 1
Ytterligare en motståndare man bör vinna mot för att hänga kvar. Stärkta av segern och spelet senast plockar man en ny trea. Säker etta.
3 Blackburn-Aston Villa 2
AV är starka bakåt och ytterst välorganiserade. Denna match bör passa dem perfekt. Jag chansar med säker tvåa.
4 Liverpool-Hull 1
Även om Liverpool då och då tappar poäng hemma mot bottenlag har jag väldigt svårt att se det ske i dag. Hull är i mitt tycke ligans sämsta lag och den negativa trenden från andra halvan av förra säsongen har fortsatt under starten av årets säsong. Spel mot ett mål och säker etta tror jag på.
5 Stoke-Manch U 1X2
Man U har haft marginalerna med sig hittills. Trots en del skador och mindre bra spel har man vunnit 5 av 6 matcher. Stoke är svårspelade och kanske kan ta en poäng eller en riktigt bra dag alla tre. Jag kör på 1X2
6 Tottenham-Burnley 1
Tottenham har inte räckt till mot Man U och Chelsea men här är motståndet betydligt enklare. Burnley saknar ett par viktiga spelare och har inget att hämta här.
7 Wigan-Chelsea X2 M
Finns väl egentligen ingenting som talar för Wigan här. Chelsea imponerar stort men jag hoppas på en rejäl utrensning bland de inlämnade raderna och garderar med X.
8 Coventry-Middlesbrough 2
Boro blev överkörda förra veckan av West Brom men jag är helt övertygad om att de kommer spela mycket bättre i dag och då räcker det till tre poäng mot ett mediokert Coventry.
9 Derby-Bristol C X2
Derby är favorit hos tipparna men jag ser gästerna som ett bättre lag. De får tillbaka ett par spelare och jag tror på minst en poäng.
10 Leicester-Preston 1X
Preston fick en lektion av Tottenham i veckan och kommer nog fokusera på försvaret här och tar max en poäng. Leicester är starka hemma och har gjort bra ifrån sig så här långt. 1X får det bli.
11 Reading-Watford 1X2
Svår match mellan två opolitliga lag. Jag helgarderar.
12 Sheffield W-Cardiff 1X2
Lockas av procenten på Cardiff här. Efter en tid med sämre spel är det kanske dags för en ny seger. Jag helgarderar.
13 Swansea-Sheffield U 1X
Swansea har spelat upp sig på slutet och idag är viktige Dobbie tillbaka efter skada. United kanske får en reaktion efter derbyt. Jag chansar på 1X.

Följande rad gäller på Topptipset: X2, 1, X2, 1, X2, 1, X2 och 2.

Lycka till med dagens tips!

fredag 25 september 2009

Det ligger något i det...


Fotot är visserligen fejkat och ploj men samtidigt ligger det så mycket i det.
Sju minuters övertid i senaste derbyt mot City betydde att Sir Alex röda manskap tog tre poäng.
United favoriseras allt som oftast hemma på Old Trafford lika mycket som Juventus i Italien alltid förr gynnades av domaren.
FA, United och domarkåren i symbios? Som sagt, det ligger något i det.

Så går snacket i Skottland...

* Rangers manager Walter Smith får tillbringa de fyra kommande omgångarna på läktarplats. Detta har FA tillsammans med den skotska domarkåren beslutat efter att Smith fick ett tokspel i förra lördagens match mot Kilmarnock.
Händelsen utmynnar i utvisningen av stjärnan Pedro Mendes som visades ut av domaren efter att ha övertalats (?) av Kilmarnockanfallaren Connor Sammon.
Smith attackerade därför Sammon och hävdade att hans snack med domaren var ett avgörande beslut. Smith har tidigare under åren agerat på liknande sätt och FA vill därför markera lite extra mot managerns beteende.
Avstängningen betyder bland annat att Smith missar det viktiga första derbyt för säsongen mot Celtic den 4 oktober.
*****
* Trots en tredjeplacering i ligan så är inte Hibs nya manager John Hughes tillfreds med sitt nya lag. Det finns ingen stabilitet överhuvudtaget i truppen. Ena matchen kan man totalt briljera och vinna stort för att i nästa omgång gå på en mina som får självförtroendet att försvinna totalt. Hughes liknar balansen i truppen likt en berg-och-dalbana och varnar supportrarna och styrelsen för att det kan komma att se ut så här resten av säsongen ifall inga ändringar görs. Hughes fiskar efter pengar från styrelsen för att kunna få göra värvningar då transferfönstret öppnar i januari. Värvningarna på senare tid är de som gjort stabilitet, den gnutta som finns, i klubben. Hughes lyfter fram Liam Miller och Anthony Stokes som de viktigaste spelarna i truppen, två killar som värvades in under sommaren. I januari lär vi isåfall få se mer nytt på Easter Road ifall Hughes får sin vilja igenom.
*****
* Dundee United manager Craig Levein klev in i ett rejält blåsväder då han förra säsongen anklagade domare för att ha favoritiserat Celtic och Hearts då Dundee mötte dem förra säsongen. Domarförbundet ansåg sig vara förödmjukade och grät ut hos skotska FA. En domare får man inte ifrågasätta,kritisera eller ha åsikter om och FA hade storskridna planer på att dömma ut ett kännbart straff för Levein. Nu ser det dock annorlunda ut.
Enligt tidningen The Times så har stormen nu lagt sig och Levein är inte längre i farozonen för något straff från högsta instans. Det svänger fort i det berömda vattenglaset.

Wadsworth tystar tvivlarna?

Chester är en av klubbarna som fått känna på finanskrisens hårda vindar. Förutom att ha varit satta i administration sedan en längre tid tillbaka så åkte man även ur League Two tillsammans med Luton säsongen 08/09. Klubbens bästa spelare, Ryan Lowe, såldes till Bury och skulderna uppgick till närmare 91 miljoner kronor. Då familjen Vaughan köpte upp klubben kom en del förändringar men samtidigt höll klubben på att rasera då FA:s dom mot klubben kom. På grund av dålig ekonomi fick man 25 minuspoäng till denna kommande säsong. Ett till synes omöjligt uppdrag att klara av att ta sig ur.
Mick Wadsworth fick därför en otacksam uppgift då han den 29 juni i år tog över rollen som manager för Chester City. Wadsworth blev tvungen att direkt gå in och brottas med klubbens ansträngda ekonomi och kolsvarta framtids bild.
Ändå har han aldrig tvivlat på klubbens chanser att stanna kvar i The Conference, Blue Square Premier. Wadsworth lugnade media och supportrar efter de vinstlösa första omgångarna med att vinden snart skulle vända. Dessutom så sköt förbundet upp de två första omgångarna för klubben. Men vinden skulle så sakta men säkert stanna upp och sakta blåsa tillbaka.
Det har den nu börjat göra. Två vinster och fyra oavgjorda betyder 10 poäng. Vips, så var de 25 minuspoängen nere på mer än hälften. Givetvis ligger man sist i tabellen men skall man se till de 10 poäng man jobbat sig ner så hade dessa inneburit säker mark strax under mitten.
Jag tror att Wadsworth och hans Chester klarar uppgiften med att stanna kvar i serien. Jag hoppas verkligen det för fotbollens skull.

Sjukstugan Moss Lane

Tretton mil sydväst om Manchester ligger den lilla staden Altrincham. Laget med samma namn, eller The Robins som man kallas av supportrarna, spelar till vardags på arenan Moss Lane som under 1970 och 1980-talen var skådeplats för flertalet FA-Cup triumfer.
Idag spelar klubben med de rödvitrandiga tröjorna i The Conference Premier och är i skrivande stund ett mittenlag, på trettonde plats. Många andra klubbar i seriesystemet hade sett detta som säker mark och en trygg vardag. Men The Robins har andra mål. Man är inte nöjda med den tillvaron man har utan vill istället upp i seriesystemet samtidigt plågas truppen av en mängd skador som fått truppen att göra halt i flertalet matcher.
Manager Graham Heathcote har därför fått order uppifrån om att värva sig till snabbare framgångar. Det får kosta vad det vill och då värvar klubben bland annat ifrån rivalen Northwich Victoria. Anfallaren Aaron Burns 21 år, med ett förflutet i Manchester United, blixtinlånas medans mittfältaren Sam Sheridan även han lånas in från Premier League-klubben Bolton.
Två av alla de skadade spelarna är Scott Moffatt och Danny Edwards. Duon värvades in under sommaren från Manchester United respektive Port Vale och skulle bli de som skulle ta klubben till toppstriden. Dessvärre skadades bägge inom loppet av två omgångar. Får se ifall den nya duon nyförvärv kan hålla sig hela och ta klubben uppåt?

torsdag 24 september 2009

Solen lämnar Nottingham

Efter bara en match med Notts County lämnar Sol Campbell klubben. Det är Daily Mail som skriver att den förre engelske landslagsbacken river kontraktet, värt 110 miljoner kronor, med Sven-Göran Erikssons klubb.
Det var just även för Svennis skull som Sol skrev på för Notts County.
Innerst inne ser han sig som en spelare på elitnivå i Premier League och då vardagen kom till Notts County så fick Sol nog. Nu kvittade vänskapen till Svennis. De fina miljöerna,arenorna och allt runt omkring i toppskiktet byttes ut till en grå tristess långt bort från den före detta världsstjärnans annars så perfekta tillvaro. Nu ser framtiden oviss ut. Som 35-åring kan man inte direkt välja och vraka i fotbollsvärlden. Hoppas dock att Sol Campbell tänkt över sitt beslut noga.

Här ställer man inte ut skorna....

Onsdagen bjöd även den på spel i Ligacupen.
Storlagen från Premier League gjorde processen kort med sina motståndare. Klubbarna tar cupen på allvar och att ställa ut skorna är ingenting man gör hur som helst.
Tottenham tog uppenbarligen detta på allvar då man fullständigt krossade Preston på bortaplan, Deepdale. Peter Crouch var hjälte för dagen med sitt hattrick medan Keane och Defoe fick göra ett var. Brakförlusten innebär att Preston istället kan satsa all energi på sin duktiga inledning i The Championship. Spurs tog hem segern med tiumferande 5-1.
Tredje omgången bjöd även på ett derby. Kampen om västra London utspelade sig på Stamford Bridge där Chelsea tog emot Queens Park Rangers. Lagen har inte mötts i seriespel på flera år men ändå befann sig rivaliteten på läktarna och fotbollsplanen.
Yuri Zhirkov debuterade för The Blues medan Joe Cole var tillbaka efter skada.
Queens Park kämpade på hårt i matchen men fick ändå se Kalou göra mål en bit in i andra halvlek. Matchen slutade med hemmaseger 1-0.
QPR managern Jim Magilton var oerhört stolt över sina kämpar, för dagen klädda i den rödsvarta bortadressen, och deras heroiska insats mot ett av världens bästa klubblag. För trots att Chelsea för dagen var aningen reservbetonat så var det dock en trupp som står sig bra i Premier League och ett klubbmärke och namn som väger tyngre.

Vidare så vann Manchester United hemma mot Wolves med 1-0, Hull utskåpades hemma med 4-0 mot ett starkt Everton medan både Aston Villa och Manchester City gick vidare till fjärde omgången efter vinster mot Cardiff respektive Fulham.

Styrelsen skänker pengar till Charlton

Charltons goda säsongsstart har gett avkastning med hjälp av en investering på sju miljoner pund, motsvarande 86 miljoner kronor, från sju av styrelsemedlemmarna. Man hoppas att pengarna kommer hjälpa klubben, som för nuvarande ligger tvåa i League One, till att komma tillbaka till The Championship på första försöket.
Styrelsen hade tidigare kommit överens om att använda en och en halv miljon av beloppet till att köpa klubbens träningsfaciliteter men har nu istället valt att inte fullfölja köpet.

Dessa tillgångarna kommer istället ges till Charlton Athletic Group som i sin tur kan använda pengarna till att stärka lagbygget.

De aktuella styrelsemedlemmarna säger genom ordförande Derek Chappell i ett pressutlåtande att de har arbetat väldigt hårt över de senaste månaderna med att attrahera nya investorer till klubben och nådde framgång hos flera intressenter bara för att sedan se intresset förtvina till omärkbara fördelar. Chappell säger vidare att deras viktigaste mål kommer även i fortsättningen att vara att attrahera nya investerare och hoppas vidare kunna behålla sina nyckelspelare och utöka truppen och att de åter igen har bevisat sin hängivenhet till klubben både som supportrar och investorer. Chappell avslutar med att påpeka att efter en så fantastisk start på säsongen var det centralt att bringa stabilitet till klubbens finanser för att slippa sälja av viktiga spelare och satsa på avancemang.

Detta val av uppoffring är första gången jag ser i fotbollen. Storsint på många håll. Stort krädd till styrelsen och ovanligt. Över lag brukar folk som sitta i styrelser vara fulltändigt ointressanta i kollektivet och bara göra saker för egen vinning. Uppenbarligen fungerar det inte så i Charlton. Lojaliteten kommer med stor sannolikhet ta Charlton tillbaka till The Championship.

Harry Redknapp - Skapar alltid rubriker

Att Harry Redknapp blivit populär i Tottenham råder det ingen tvekan om.
Sedan han kom till klubben för drygt ett år sedan har han fått Ramos sorgliga bygge att framstå som ett slott.
Men att Harry växte upp som hängiven Arsenalsupporter kanske inte så många av dem vet? Faktum är att Harry som ägnat större delen av sin karriär som manager på sydkusten är född, 1947, och uppvuxen i stadsdelen Poplar i London. Under barndomsåren följde han flitigt Arsenal på dess gamla arena Highbury innan han själv började spela fotboll och slog igenom i West Ham där han spelade under åtta säsonger.

Inte nog med detta är han även morbror till Chelseaikonen Frank Lampard som han även hade som lärjunge i West Ham då Lampard var yngre och Harry var manager. Som spelare var även Brentford en arbetgivare i mitten av 1970-talet.
Anknytningen till London är därmed komplett.

Anknytningen till sydkusten är även den stark. Harry gjorde fyra säsonger i Bournemouth som ettrig mittfältare mellan åren 1972 till 1976. Han skulle även avsluta sin spelande karriär i klubben då han 1982 gjorde en enda match för The Cherries.
Nu skulle en managerkarriären ta fart och det med succé. Från 1983 och nio säsonger framöver skulle Bournemouth få äran att ha Redknapp vid sin sida. Bland annat fick han chansen att coacha sin egna son, Jamie Redknapp då denne slog i genom i klubben under tidigt 1990-tal. Jamie blev senare etablerad i klubbar som Liverpool och Tottenham. Hos The Cherries blev det så pass bra framgångar att West Ham värvade honom 1994. Hos The Hammers gjorde Harry i början underverk och skapade en fast grogrund för West Ham i Premier League. Han satsade på ungdomsverksamheten och plockade upp unga talanger som Rio Ferdinand, Joe Cole, Michael Carrick och Frank Lampard, spelare som några år senare skulle blomstra ut till världsstjärnor och landslagsmän. Men Harry gjorde även en del floppar som han kraftigt skulle kritiseras för. Bland annat så värvade han in holländaren Marco Boogers och rumänen Florin Raducioiu för dyra pengar. Spelarna presterade ingenting men hade löner som gjorde hål i klubbkassan. Året efter millennieskiftet blev det för mycket för Harry. Han blev ofta kritiserad och spänningar mellan honom och styrelsen gjorde det omöjligt att fortsätta.
Ännu en gång skulle han dra flyttlasset till sydkusten och destinationen nu blev Portsmouth.
Harry skulle ägna tre säsonger som manager på Fratton Park och även vara med att vinna andra ligan med klubben säsongen 02/03. Återigen skulle han dock komma att hamn i onåd hos styrelse då han kritiserade ägaren Milan Mandrics många olika beslut.
Harry sade upp sig och gjorde istället något totalförbjudet. Säsongen 2004 skrev han på för Pompeys största rival Southampton. Känslorna var glödheta bland supportrarna som hade mycket svårt att se sin favoritmanager skriva på för värsta hatobjektet.

Uppgiften i Southampton skulle bli att hålla klubben kvar i Premier League. Harry lyckades dock inte med denna svåra uppgift. Då säsongen var över och det stod klart att The Saints trillat ur högsta ligan för första gången på 27 år så började han direkt kritisera ledningen.
Nu var det åter igen dags att byta arbetsplats
Hela Fotbollsengland höll på att sätta morgonteet i halsen då de läste nyheterna om att Harry åter en gång skrivit på för Pompey. Andra gången gillt. Supportrarna till både Pompey och Saints var i uppror. Pompeys supportrar hade inte glömt sveket samtidigt som Saints dito såg Harry som en sorts prostituerad hopplärka.
Harry skulle snart tysta tvivlarna och ordna nytt kontrakt i Premier League för Pompey.
Under de tre åren, 2005 till 2008, han nu var manager i Pompey skulle han åter få fansen till sitt hjärta genom att bland annat vinna FA-Cupen 2008. Samma år tackade han nej till Newcastles anbud då dessa sökte ny manager med motivet att han ville fullfölja sitt arbete.
Några månader senare gick Harry istället till Tottenham efter att Londonklubben löst ut Harry för motsvarande 61 miljoner kronor från sitt kontrakt. Återigen rasade Pompeys supportrar och då Harry skulle emotta priset ”Freedom of the City” (en honorärtitel på framstående samhällsmedborgare) i Portsmouth för FA-Cupvinsten, så hade den bevittnande folkmassan svårt att hylla sin gamla hjälte.
Cirkeln slöts nu på riktigt då Harry istället drog upp bopålarna på sydkusten och flyttade till norra London. Huruvida han kommer trivas med styrelsen och ägaren Levy där låter jag vara osagt, men med tanke på tidigare förhållanden med styrelser och ägare så kan det mycket väl gå livat till bakom kulisserna på White Hart lane.
Harry gick hur som helst förra hösten från Portmouth till ett sargat Tottenham och i kölvattnet kom den ena spelaren efter den andra ifrån samma håll.
Resten känner ni redan till om mannen med det ständigt trötta utseendet men med en vinnarmentalitet utöver det vanliga.