TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

torsdag 3 september 2009

Var finns rättvisan?

Känslorna är heta i västra London och på Stamford Bridge nu. Fifa har beslutat att Chelsea inte får värva det närmaste året. The Blues får inte förstärka när transferfönstret öppnar i januari och klubben får inte värva nästa sommar heller.
Anledningen är att Chelsea uppmanat den franske spelaren Gael Kakuta att bryta sitt kontrakt med Lens och skriva på för Londonklubben 2007. Chelsea får varken köpa inhemska eller utländska spelare förrän transferfönstret öppnar i januari 2011. Dessutom måste Chelsea kompensera Lens med drygt 1,3 miljoner kronor.

Hur kommer detta att påverka klubben då? För det första så drabbar det ju ingen fattig.
Roman har sedan han köpte klubben år 2003 pumpat in åskilliga miljarder pund i klubben.
Klubben har det spelarmaterial man behöver för att utmana på alla fronter.
Straffet är dock en smula hårdare än böter men för att statuera riktiga exempel så får Fifa dra till med mer drastiskare åtgärder ifall man vill komma åt storklubbarna.

Här måste även FA gå in och fördömma. Kan man ge småklubbar som Luton och Chester uppemot 25 minuspäng för att man inte har råd att få det att gå ihop så måste man kunna göra likadant då läget hos en storklubb är raka motsatsen. Var finns rättvisan?

Gael Kakuta då, hur gick det för honom? Jo, han lämnade Lens 2007 och gick till Londonklubben. Sedan han kom till klubben har han pendlat med att vara inhoppare i reservlaget och nyckelspelare i ungdomslaget. Första säsongen i Chelsea blev 18-åriga Kakuta utsedd till årets spelare i Akademin och gjorde 12 mål på 20 matcher. Denna säsongen har inletts med dubbla ankelskador. Inte mår han bättre då denna nyhet har läckt ut.

Inga kommentarer: