TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 15 september 2009

Maltas Mifsud fick nobben av Notts County

Michael Mifsud är Maltas bästa fotbollspelare genom tiderna.Med 22 mål på 66 landskamper för en nation som annars är rätt måltorra så är Mifsud önationens största spelare. Proffslivet för 28-årige Mifsud började 2001 då Kaiserslutern värvade honom från barndomsklubben Sliema Wanderers och har sedan hunnit med spel i norska och engelska ligan. Coventry värvade Mifsud 2007 från Lilleström och under två säsonger hos Skyblues blev det ynkliga 16 mål på 86 matcher. Inte ens en utlåning till Barnsley kunde få Mifsud att leverera mera. Två mål på 15 matcher och sedan fick Barnsley nog, dessutom gick kontraktet med Coventry ut.
Sedan i somras är Mifsud klubblös vilket fått en del klubbar intresserade. Notts County som gjort sig kända på senare tid genom värvningar av personligheter som exempelvis Svennis och Sol Campbell visade intresse. En form av intresse stand-off inleddes men där Notts County fram tills igår meddelade att man ej längre var intresserade av maltesens tjänster.
Mifsud skall tydligen vara känd för kraftiga divalatfasoner och ha ett sätt som gör honom svår att umgås med. Någonstans känner jag vibbar av en viss alban som under en och en halv säsong inte lyckades göra ett enda mål i GAIS i seriesammanhang. Även den personen hade attitydsvårigheter och divalatfasoner som vidare överskred någon annan spelare sedan Hristo Stoichovs tid.
Landlagsmeriter sager ingenting i sådana här lägen. Man skall inte värva för värvandets skull och absolut inte gå på namn som anses vara etablerade. Skall Notts County värva så skall man gå efter kännedom och spetskompetens. Det är här Svennis återigen kommer in i bilden.

Inga kommentarer: