TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 18 september 2009

Trollope skall ta Rovers uppåt

Walesaren Paul Trollope värvades till Bristol Rovers 2004 från Northampton Town för att stärka upp Rovers mittfält. Trollope gjorde succé i sin nya klubb och hyllades gång på gång.
Banden mellan spelaren och ledningen blev så starka att Trollope 2005 erbjöds tjänsten som First-Team Coach efter att Ian Atkins fått sparken, ett erbjudande han då som 33-åring inte kunde tacka nej till.
Sedan dess har Trollope varit en ledarfigur i hela Rovers-organisationen.
Det var inte för inte som styrelsen lobbade frågan med Trollope om han inte ville ta ett steg högre upp och ta över managertiteln. Trollope tvekade inte men förhandlingarna drog ändå ut på tiden eftersom det hela var en ekonomisk fråga.
Trollope berättar för BBC Point West att han under hela sin tränarkarriär i klubben sett sig och kännt sig som en manager.
Idag står det dock klart, Paul Trollope tar över som manager i Bristols näst bästa klubb då han idag signerade ett 12-månaders kontrakt.

Rovers har som mål att inom en snar framtid nå The Championship och därför anser ordförande Nick Higgs att Trollope är den som skall föra klubben dit.
Två Bristolklubbar i den nästhögsta serien är egentligen ett måste. Bristol är en såpass stor stad i England att det ändå får anses vara ett misslyckande att ingen klubb från staden spelat i den högsta divisionen på över 20 år.
Trollope kanske kan ändra på detta?

Inga kommentarer: