TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 16 september 2009

One man team

Han värvades under sommaren från Conferenceklubben Histon, kom snabbt in i laget och blev en förebild och ledargestalt.
Crewe Alexandra försvararen Mat Mitchel-King gjorde ingen besviken under de inledande matcherna i League Two. Tvärtom så var han den spelare som styrde och ställde i laget, så bra att allting kretsade kring honom. Allt gott har dock ett slut. En ryggskada i matchen mot Stockport den 1 september satte stopp för den framfusiga Mitchel-King.
Sedan dess har spelet sackat efter och Crewes spel är inte alls lika bra som det var de första omgångarna. Nu säger läkarna i klubben att om det vill sig väl så kan 26-årige Mitchel-King vara tillbaka i spel i slutet av månaden. Klubben pustar ut.
Det handlar alltså om en spelare i en trupp som består av 28 spelare.
Tänk att hela lagmoralen och spelet skall falla på en man vilket heller inte är första gången i fotbollen värld. Rätt märkligt i en lagsport trots allt.

Och på tal om Mitchel-King och stjärnstatus så var det som upplagt för spelaren under sin tid i Histon att han vid sidan om fotbollspelandet även gjorde reklamarbete. Tillsammans med fixstjärnan och United-försvararen Rio Ferdinand så var Mitchel-King skyltdocka för Nike kollektioner i Storbritannien. Så pass bra betalt att det vägde mellan fotomodellande och spel i Football League med Crewe. Med det självförtroendet kan man komma långt.

Inga kommentarer: