TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 7 september 2009

Burnley ställer upp för sina grannar

I morgon kväll möter Burnley skuldtyngda League Two klubben Accrington Stanley hemma på Turf Moor i en rätt ovanlig match. Alla intäkter från matchen kommer nämligen gå till motståndarnas mest akuta skulder, de behöver betala av 308 000 pund i skatter inom åtta veckor för att inte riskera konkurs.
Accringtons VD Rob Heys tycker det är generöst av Burnley, ”Det är fantastiskt att en klubb som har tagit sig in i Premier League, och är långt borta från den situationen som vi är i, visar att de kommer ihåg sina grannar och det är vi väldigt tacksamma för.”

En helt underbar gest av Burnley tycker jag men problemet ligger ju i utvecklingen som pågått de senaste 15 åren. "Jättarna" tjänar mer och mer pengar för varje år som går och de små klubbarna mindre och mindre.
FA pamparna säger sig vara oroliga för situationen men gör precis som vanligt inte ett skit för att försöka hjälpa de utsatta klubbarna.
Än så länge har två klubbar drabbats av minuspoäng denna säsong, Southampton i L1 och Chester i BSP men det är bara en tidsfråga innan fler drabbas. Någon ur trion Darlington, Stockport eller Salisbury är troligtvis nästa att få poängavdrag.

Inga kommentarer: