TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 26 september 2009

Ordning i hierarkin

Det står inte rätt till mellan Sunderlandanfallaren Kenwyne Jones och hans manager Steve Bruce.
Detta är tydligt efter att Bruce i dagarna gått ut med nyheten om att han kan komma att sälja Trinidadiern då transferfönstret öppnar i januari 2010. Anledningen skall vara att Bruce anser att Jones har en tvivelaktig attityd. Jones har uppenbarligen svårigheter med att se att både Darren Bent och Fraizier Campbell lyckats bättre denna säsongen än vad han själv har gjort. Det är i varje fall så som Bruce ser på saken.

Och visst märks det en väsentlig skillnad. Förra säsongen vräkte Jones in mål för de svarta katterna och var hett stoff på transfermarknaden. Bruce tackade nej till anbud under sommaren från både Tottenham, Stoke, Chelsea och Blackburn just på grund av att han trodde på sin anfallare. Bruce fick dock bita i det sura äpplet. Attityden hos Jones har förändrats sedan Bruce blev manager i klubben. Tidigare var Jones den största stjärnan som var ordinarie varje match men då Bent och Campbell anlände till Stadium Of Light sjönk motivationen hos Jones.
Det är tydligt att Jones saknar sin gamla manager Ricky Sbragia som lät honom spela varenda match och gav sin Trinidadier eget ansvar. Nu är det annorlunda. Bruce bestämmer och klarar inte Jones av det så är det bara att lämna klubben. Så enkelt är det i fotbollsvärldens hierarki.

Inga kommentarer: