TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

onsdag 9 september 2009

Korean införstådd med brittiska skillnader

Att den skotska ligan är sämre än den engelska är ingen nyhet. Media och supportrar har under många års tid debatterat om skillnaderna mellan de bägge ligorna.
Rangers och Celtic hade med största sannolikhet varit de enda skotska bidragen i Premier League ifall man slog ihop de bägge ligorna och inte heller hade man varit med att kämpa om titlarna. Inget av lagen hade rubbat de fyra stora under en säsong utan istället fått ställa in sig på att kämpa om platserna 5-8.
Spelarmaterialet duger helt enkelt inte i världens bästa liga.
Detta är koreanen Ki Sung-Yong införstådd med. Den 20-åriga mittfältaren spelar till vardags i FC Seoul i den inhemska ligan, K-League, och har under sommaren haft ögonen på sig av både Portsmouth och Celtic. Smickrande på alla sätt och vis.

Ki Sung-Yong hade kunnat valt Celtic för att de oftast spelar om guldet i ligan och ute i Europa varenda år men valet av klubb var inte så enkelt. Portsmouth däremot spelar sällan ute i Europa, är ingen klubb med vidare stort medaljskåp samtidigt som de även harvar i botten i ligan. Koreanen menar att han helst av allt hade velat spela för Portsmouth och i Premier League men hävdar att han inte är tillräckligt bra för engelska Premier League. Istället väljer han Celtic och skotska ligan, allt enligt vad The Sun idag skriver på sin hemsida.
Märkligt beslut men ändå logisk. Killen har självdistans, insikt och säger det som folk genom åren hela tiden spekulerat om. Kvalitén på skotsk fotboll är många snäpp lägre än den engelska. Då de skotska topplagen säljer spelare till engelska klubbar så är det oftast klubbar som huserar i The Championship och lägre ner i divisionerna.

Hur som helst så tackade Ki Sung-Yong vänligen men bestämt nej till Pompeys bud och går istället till Celtic då januaris transferfönster öppnar, för motsvarande 26 miljoner kronor

Inga kommentarer: