TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 22 september 2009

El Hadji Diouf rashetsade mot bollkalle

El Hadji Diouf dansade en sommar. Med sitt Senegal skrällde han och landet under VM i Sydkorea/Japan 2002. En segerdans som tog honom till Premier League.
Men dansen kom av sig direkt. I Liverpool blev det endast tre mål för senegalesen och inte blev det bättre i klubbar som Bolton och Sunderland.
Idag spelar Diouf i Blackburn och är en en skugga av sitt forna jag.
Han har även visat upp en sida som är totalförbjuden i engelsk fotboll.
Senegalesen har gjort sig skyldig till rasism efter att ha skrikit ”Fuck off white boy” till en bollkalle. Det var i mötet mellan Everton och Blackburn som El-Hadji Diouf blev förbannad på en av bollkallarna. Bollkallen missuppfattade Diouf som blev förbannad när han såg bollen rulla förbi honom varpå han, enligt uppgifter, ska ha vrålat ”Fuck off, white boy” till killen.
Efter matchen förhördes Diouf om händelsen och i skrivande stund funderar polisen på om de ska gå vidare i ärendet.
Anfallaren riskerar nu ett kännbart straff i form av böter och avstängning.

”Show racism red card” är en manifestation och slogan som FA kör med i den engelska fotbollen. Här har vi ett lysande exempel. Den såkallade ”omvända rasismen” skall även den upp i dagsljus. Det Diouf sade är rasism oavsett hur fint man inlindar det i kulturella och politiskt korrekta termer.
Hade en vit spelare sagt liknande kommentar till en färgad bollkalle så hade det tagit hus i helvete. Lika inför lagen? Nu snackar vi inte längre envägskommunikation.
Kom igen nu FA och statuera bästa tänkbara exempel och straffåtgärd. Det gynnar alla parter i denna såpa.

Inga kommentarer: