TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

söndag 13 september 2009

De 50 sämsta engelska landslagsmännen

Tidningen Daily Mail har listat de 50 sämsta spelarna som någonsin spelat för England.
Enligt tidningen är West Bromwich Scott Carson den sämsta målvakt som någonsin dragit på sig en engelsk landslagströja. Den förre Leeds och Liverpoolmålvakten har genom åren varit utlånad till en del klubbar. I Aston Villa gjorde han bra ifrån sig 2007 och blev därför uttagen till landslaget. Han fick endast tre chanser på sig innan han
Engelsmännen glömmer aldrig EM-kval matchen mot Kroatien där Carson totalsjabblade sig och utsatte England för en shock. Därför hamnar Carson, på denna mindre hedrande lista, på en trettonde plats.

Steve Bull kommer alltid att vara Gud hos supportrarna till Wolverhampton efter åratal av målleveranser. På något sätt är han klubben personifierad. I landslaget var han varken gud eller särskilt levererande. På tretton matcher för sitt land gjorde han fyra mål. Förvisso spelade Bull i tredjedivisionen då han blev uttagen i landslaget och hade inte det tempo som förväntades på högsta nivå men jag anser nog att denna utnämning är aningen fel.
Fyra mål på tretton matcher är ändå rätt okej med tanke på spelarens bakgrund.
Jag får nog istället ifrågasätta kvalitén på hans kollegor i högsta serien som inte övertygade dåvarande förbundskapten Sir Bobby Robson.

Etta på denna oglamourösa lista är gamle Boltonspelaren Michael Ricketts som gjorde en landskamp under Svennis 2002. Anfallaren som värvades 2002 till Bolton från Walsall öste in mål i Premier League och blev därför uttagen till vänskapslandskampen mot Holland. Ricketts fick andra halvlekens 45 minuter att bevisa sin målform men var helt enkelt värdelös på plan. Ricketts spelar idag under John Barnes ledning i Legue One-klubben Tranmere.

Inga kommentarer: