TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 8 september 2009

England och Wales VM-satsar på olika sätt

England är en av intressenterna till att arrangera VM 2018. För detta krävs det nyare, större och moderna fotbollsarenor. Nottingham är då en av städerna som skall fungera värdstad och har storskridna planer på att bygga en ny arena i stadsdelen Gamston.
Arenan som skall ta 45,000 åskådare kommer även att inhysa Nottingham Forest då dessa har hemmamatcher. Klubben flyttar då ifrån anrika City Ground, en arena de har haft sedan 1898.
Övriga värdstäder kommer, ifall England får världsmästerskapet, att bli
Birmingham, Bristol, Derby, Hull, Leeds, Leicester, Liverpool, London, Manchester, Milton Keynes, Newcastle, Nottingham, Plymouth, Portsmouth, Sheffield och Sunderland.

Då Wales i kommande VM-kval hemma på Millenium Stadium möter Ryssland så kommer sex spelare i truppen att ha Cardiff City som en gemensam nämnare, oavsett om de spelar eller har spelat i klubben.
Danny Gabbidon, James Collins, Chris Gunter, Joe Ledley, Aaron Ramsey och Robert Earnshaw är den nya generationens walesare som alla har en koppling till klubben på något sätt.
Alla har blivit fostrade och slagit igenom i Cardiffs berömda akademi.
Även förbundskaptenen har ett förflutet i klubben. John Toshack föddes i staden och inledde karriären i City.
Små klubbar bli stora med gediget ungdomsarbete.
Här ligger Swansea efter en bra bit. Detta känner de själva till och det är även något som de skall ändra på. Under sommaren sköt klubben in motsvarande 13 miljoner kronor till sin egna akademi. Någonting som på lång sikt kommer att gynna hela Wales.

Inga kommentarer: