TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 25 september 2009

Sjukstugan Moss Lane

Tretton mil sydväst om Manchester ligger den lilla staden Altrincham. Laget med samma namn, eller The Robins som man kallas av supportrarna, spelar till vardags på arenan Moss Lane som under 1970 och 1980-talen var skådeplats för flertalet FA-Cup triumfer.
Idag spelar klubben med de rödvitrandiga tröjorna i The Conference Premier och är i skrivande stund ett mittenlag, på trettonde plats. Många andra klubbar i seriesystemet hade sett detta som säker mark och en trygg vardag. Men The Robins har andra mål. Man är inte nöjda med den tillvaron man har utan vill istället upp i seriesystemet samtidigt plågas truppen av en mängd skador som fått truppen att göra halt i flertalet matcher.
Manager Graham Heathcote har därför fått order uppifrån om att värva sig till snabbare framgångar. Det får kosta vad det vill och då värvar klubben bland annat ifrån rivalen Northwich Victoria. Anfallaren Aaron Burns 21 år, med ett förflutet i Manchester United, blixtinlånas medans mittfältaren Sam Sheridan även han lånas in från Premier League-klubben Bolton.
Två av alla de skadade spelarna är Scott Moffatt och Danny Edwards. Duon värvades in under sommaren från Manchester United respektive Port Vale och skulle bli de som skulle ta klubben till toppstriden. Dessvärre skadades bägge inom loppet av två omgångar. Får se ifall den nya duon nyförvärv kan hålla sig hela och ta klubben uppåt?

Inga kommentarer: