TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 28 september 2009

Lagerbäcks ratning av WBA-Olsson

Sedan Jonas Olsson debuterade för West Bromwich den 13 september 2008 mot West Ham så har han varit ordinarie i The Baggies startelva. I år har den skånska försvararen dessutom gjort två stycken mål och är hetare än någonsin. Såpass het att klubben erbjöd Olsson ett kontrakt som sträcker sig fram till 2013. Olsson tackade givetvis ja till det förnyade kontraktet och lär fortsätta charma publiken på The Hawthorne med sin fysiska spelstil.
Någon han inte verkar ha charmat är den svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Det är en fulltändig gåta för mig att Olsson aldrig har fått chansen i ett svenskt a-landslag.
Förra säsongen var han ordinarie i ett Premier League-lag. Förvisso spelade klubben i bottenskiktet under större delen av säsongen men fortfarande är ligan den bästa. The Championship håller hög klass i europeeiska mått mätt även den.
Vad har Lagerbäck emot Jonas Olsson? En stabil, fysisk och hårdför 26-årig mittback som även kan spelas på vänsterkanten. Hur kan Lagerbäck rata en sådan spelare?
Mycket märkligt.


1 kommentar:

Anonym sa...

Allt Lagerbäck gör är en gåta! Personligen tyckte jag att Olsson i alla fall skulle fått en chans redan när han spelade i Holland, fruktansvärt stabil redan då..... Fast och andra sidan är det ingen som petar Mellberg och Majstorovic gör det bra. Backup efter någon av dem, Petter släng dig i väggen!