TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 25 september 2009

Wadsworth tystar tvivlarna?

Chester är en av klubbarna som fått känna på finanskrisens hårda vindar. Förutom att ha varit satta i administration sedan en längre tid tillbaka så åkte man även ur League Two tillsammans med Luton säsongen 08/09. Klubbens bästa spelare, Ryan Lowe, såldes till Bury och skulderna uppgick till närmare 91 miljoner kronor. Då familjen Vaughan köpte upp klubben kom en del förändringar men samtidigt höll klubben på att rasera då FA:s dom mot klubben kom. På grund av dålig ekonomi fick man 25 minuspoäng till denna kommande säsong. Ett till synes omöjligt uppdrag att klara av att ta sig ur.
Mick Wadsworth fick därför en otacksam uppgift då han den 29 juni i år tog över rollen som manager för Chester City. Wadsworth blev tvungen att direkt gå in och brottas med klubbens ansträngda ekonomi och kolsvarta framtids bild.
Ändå har han aldrig tvivlat på klubbens chanser att stanna kvar i The Conference, Blue Square Premier. Wadsworth lugnade media och supportrar efter de vinstlösa första omgångarna med att vinden snart skulle vända. Dessutom så sköt förbundet upp de två första omgångarna för klubben. Men vinden skulle så sakta men säkert stanna upp och sakta blåsa tillbaka.
Det har den nu börjat göra. Två vinster och fyra oavgjorda betyder 10 poäng. Vips, så var de 25 minuspoängen nere på mer än hälften. Givetvis ligger man sist i tabellen men skall man se till de 10 poäng man jobbat sig ner så hade dessa inneburit säker mark strax under mitten.
Jag tror att Wadsworth och hans Chester klarar uppgiften med att stanna kvar i serien. Jag hoppas verkligen det för fotbollens skull.

Inga kommentarer: