TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 29 september 2009

Non-League Nytt

* Söndagens möte mellan Wrexham och Chester slutade inte bara mållöst, det slutade även med ett smärre blodbad. Supportrarna till de bägge klubbarna brakade innan matchen ihop på stadens gator vilket resulterade med att polisen fick sätta in stora resurser för att stävja våldsamheterna. Fem supportrar greps och fler lär tas in de närmsta dagarna efter att polisen förhört vittnen och tagit del av CCTV-material. Matcherna klubbarna emellan betecknas som derby med tanke på det korta avståndet. Staden Chester gränsar till Wales och relationerna till sina grannar har aldrig varit direkt bra. Stämningen inne på arenan Racecourse uppges ha varit hetsk och polisen gjorde flertalet gånger räder upp på läktarna bland de 5,913 åskådarna på plats.
*****
* Och på tal om Wrexham så kan jag här meddela den rätt udda nyheten om att det för första gången någonsin tagits ut spelare från The Conference till landslagsspel. Wrexham har tre spelare, målvakten Chris Maxwell, försvararen Neil Taylor och anfallaren Marc Williams, är alla uttagna i förbundskapten Brian Flynns U21-landslag för EM-kval matcher mot Bosnien. Detta medför att matchen mot Kettering den 10 oktober måste skjutas upp.
*****
* Mansfield Town har värvat en gammal bekant. Målvakten Ed Eley lånas in till klubben från League Two-klubben Grimsby Town men har under tidiga tonåren spelat med Mansfields ungdomslag. Eley är 19 år gammal och närmare två meter lång. En bjässe i målet med andra ord med framtiden framför sig.
Han går direkt in i truppen som förstemålvakt.
*****
* För att kunna utmana ett Kettering i form så måste man ha en trupp som är tipptopp.
Detta har Hayes & Yeading United sett till att få. Klubben har värvat in mittfältaren
Kyle Fraser-Allen.19-åriga Fraser Allen fick under sommaren free-transfer från Tottenham. H&Y United såg tillfället som optimalt och värvade direkt in den unga mittfältaren.
Kyle Fraser-Allen spelade förra säsongen, som utlånad, i League Two-klubben Macclesfield Town.
Klubben mister däremot sin målvakt Delroy Preddie, 33 år.
Preddie som under åren gjort sig mycket popular hos supportrarna lämnar klubben efter att tröttnat på att nöta bänken. Preddie meddelar att han lämnar klubben för att söka sig en ny klubb. Något ny adress är oklar i dagsläget.
*****
* Behöver jag nämna vilka som leder serien? Samma lag som sist jag uppdaterade om senaste händelserna från The Conference. Oxford är överlägsna. Man leder serien med åtta poäng före tvåan Kettering. Däremot har Luton tappat sin toppstrids placering. The Hatter har rasat ner till en sjätte plats i tabellen. Supporterägda Ebbsfleet har endast en vinst efter tretton omgångar men ligger över nedflyttningsstrecket på grund av bättre målskillnad än Forest Green Rovers.
Chester är fortfarande fast i absoluta botten med 14 minuspoäng.

Inga kommentarer: