TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 7 september 2009

TLC på plats då Charlton tog sjätte raka

Ännu en helg har spenderats i England. Den tredje för i år och definitivt inte den sista.
Planerat sedan en längre tid tillbaka var Londonderbyt mellan Charlton och Brentford.

Två lag som båda är nykomlingar fast på olika sätt i League One.
Boendes i västra London, South Kensington, så blev det till att gå upp tidigt på lördagsmorgonen för att ta sig ner till sydödstra London. Matchen visades på Sky Sport och avspark var därför lagd till 12:15. Restiden blev aningen längre efter omläggningar i tunnelbanetrafiken men väl framme så lunkade man sig igenom den smått dynamiska stadsbilden tills The Valley och puben Sam Bartrams dök upp.

Matchbiljett införskaffades på plats för 25 pund och platsen man fick var riktigt bra.
Charlton inledde derbyt med ett kraftigt spelövertag. Rättvist tog man ledningen genom
Deon Burton efter 11 minuters spel. Tempot, bollbehandlingen och det fysiska spelet var klart bättre än en allsvensk match. Jag vet inte om det säger mer om nivån på den engelska fotbollen i League One eller om hur dålig den svenska fotbollen är?!

Matchen var sevärd och stämningen klart godkänd.
Bland de 16,399 på läktarna var kortsidan nästintill fullsatt av Brentfordsupportrar. Emellanåt och trots underläge i matchen så sjöng dessa, i runda antal 2000 personer, bättre, högre och mer än hemmapubliken.
Hemmalagets Lloyd Sam punkterade matchen då han gjorde 2-0 till Charlton. Efter detta hade gästerna aldrig någon riktig chans till att komma tillbaka.

Charlton tog sin sjätte raka seger och spelar riktigt fin och attarktiv fotboll.
Tillsammans med andraplacerande Leeds så leder de ligan, obesegrade dessutom, med fem poäng före Huddersfield. En match mellan Charlton och Leeds hade därför varit en riktig mumsbit i dessa dagar.
Valet av match var mycket lätt. Det var nämligen endast en match som spelade i London denna helg förutom landskampen mellan England och Slovenien. Premier League och The Championship hade inga matcher överhuvudtaget denna helg.
En lyckad dag i ett varmt och soligt London.

Inga kommentarer: