TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 15 september 2009

Så går snacket i Skottland...

* Gör man fem mål under fyra omgångar så förtjänar man någon form av utmärkelse. Motherwells 19-åriga mittfältare Ross Forbes har därför förärats med priset ”Månadens Unga Spelare” .
Forbes, som nyss skrev på ett 2-års kontrakt med klubben, har bidragit med en ny dimension i Motherwells spel och ligger bakom klubbens förlustfria inledning på säsongen.
Priset syftar på Forbes prestationer under augusti månad.
*****
* Celtics nya manager Tony Mowbray fick även han ett pris tilldelat sig häromdagen. ”Månadens Manager” för The Bhoys prestationer under augusti månad. Hade priset delats ut efter söndagens match hade det förmodligen inte gått till Celtic. Klubben lyckades inte, trots spel med en man mer, hemmabesegra Dundee United. De 58,500 på Celtic Park fick istället se ett vilt kämpande United som med en man mindre lyckades ta en poäng. Skall Celtic vara med att utmana Rangers om förstaplatsen så skall man också vinna sådana tillställningar som den i söndags.
*****
* Sedan första omgången har Hamilton legat i botten utan vinst och poäng. Det skulle till en debutant för att ändra på det.
Mickael Antoine-Curiergjorde mål i sin första match för klubben då Hamilton hemmabesegrade Hibernians med 2-0.
Tre minuter tidigare, I den nionde minuten hade Mensing målat på straff.
Hamilton kan pusta ut, tog ett stort kliv upp i tabellen och lämnade den förhatliga jumboplatsen till Falkirk. Det smått ironiska är att Mickael Antoine-Curier så sent som förra säsongen tillhörde Hibs. Släkten är värst?!
*****
* Aberdeens manager Mark McGhee tänker göra så gott han kan för att förhindra vänstermittfältaren Sone Aluko att delta i U20-VM i Egypten. Den nigerianske landslagsmannen värvades 2008 från Birmingham och har på senare tid haft problem med en hälskada. McGhee vill inte låta skadan förvärras och skall lobba frågan med FIFA om det är möjligt att frisläppa Aluko från mästerskapet.

Inga kommentarer: