söndag 27 september 2009

League One – Giganternas kamp

* I takt med klubbens framgångar så har den skotska anfallaren Robert Snodgrass växt mer och mer som spelare i Leeds. Snodgrass, född och uppvuxen i Livingston, börjar mer och mer närma sig a-landslagsdebut med Skottland efter senaste tidens spel i vinstmaskinen Leeds.
Igår låg han själv bakom de tre vunna poängen då Leeds slog
MK Dons borta med 1-0.
Snodgrass nickade in matchens enda, och Leeds vinnande, mål på övertid vilket innebär fortsatt serieledning för Yorkshires stoltheter. Nu väntar bara Robert Snodgrass på ett telefonsamtal från förbundskapten George Burley.

* Två poäng efter ledande Leeds ligger Charlton. Klubben har likt Leeds haft bra med medgång under inledningen av säsongen och truppen är starkare än många andra i serien. Det var också styrkan som avgjorde gårdagens hemmamöte mot ett hårt arbetande och kämpande Exeter. Charlton lyckades efter många om och men till slut vinna matchen. Det var då Izale McLeod tre minuter från slutet lyckades sätta klubbens andra mål bakom den storspelande svenska målvakten Oscar Jansson, som många trodde att segern var klar. Exeter ville mer och lyckades spräcka Robert Elliots nolla genom Bertrand Cozic på övertid men sedan blåste domaren av och Charlton bärgade säsongen sjunde vinst inför de 16,867 åskådarna på The Valley.
Tack vare vinsten ligger Charlton nu på en behaglig andraplats, fyra poäng före storsatsande trean Bristol Rovers.

* Försvararen Rahdi Jahidi blev den spelare som ordnade poäng för Southampton igår då Saints gästade Carlisle. På övertid, i den 96 minuten, träffade ett inlägg huvudet på Jahidi och målet betydde 1-1. The Saints som inledde säsongen med 10 minuspoäng har efter nio omgångar kämpat sig fram till en minuspoäng. Med fortsatt slit och kämpatag är klubben snart på fast mark. Det unnar jag dem.