TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

fredag 25 september 2009

Så går snacket i Skottland...

* Rangers manager Walter Smith får tillbringa de fyra kommande omgångarna på läktarplats. Detta har FA tillsammans med den skotska domarkåren beslutat efter att Smith fick ett tokspel i förra lördagens match mot Kilmarnock.
Händelsen utmynnar i utvisningen av stjärnan Pedro Mendes som visades ut av domaren efter att ha övertalats (?) av Kilmarnockanfallaren Connor Sammon.
Smith attackerade därför Sammon och hävdade att hans snack med domaren var ett avgörande beslut. Smith har tidigare under åren agerat på liknande sätt och FA vill därför markera lite extra mot managerns beteende.
Avstängningen betyder bland annat att Smith missar det viktiga första derbyt för säsongen mot Celtic den 4 oktober.
*****
* Trots en tredjeplacering i ligan så är inte Hibs nya manager John Hughes tillfreds med sitt nya lag. Det finns ingen stabilitet överhuvudtaget i truppen. Ena matchen kan man totalt briljera och vinna stort för att i nästa omgång gå på en mina som får självförtroendet att försvinna totalt. Hughes liknar balansen i truppen likt en berg-och-dalbana och varnar supportrarna och styrelsen för att det kan komma att se ut så här resten av säsongen ifall inga ändringar görs. Hughes fiskar efter pengar från styrelsen för att kunna få göra värvningar då transferfönstret öppnar i januari. Värvningarna på senare tid är de som gjort stabilitet, den gnutta som finns, i klubben. Hughes lyfter fram Liam Miller och Anthony Stokes som de viktigaste spelarna i truppen, två killar som värvades in under sommaren. I januari lär vi isåfall få se mer nytt på Easter Road ifall Hughes får sin vilja igenom.
*****
* Dundee United manager Craig Levein klev in i ett rejält blåsväder då han förra säsongen anklagade domare för att ha favoritiserat Celtic och Hearts då Dundee mötte dem förra säsongen. Domarförbundet ansåg sig vara förödmjukade och grät ut hos skotska FA. En domare får man inte ifrågasätta,kritisera eller ha åsikter om och FA hade storskridna planer på att dömma ut ett kännbart straff för Levein. Nu ser det dock annorlunda ut.
Enligt tidningen The Times så har stormen nu lagt sig och Levein är inte längre i farozonen för något straff från högsta instans. Det svänger fort i det berömda vattenglaset.

Inga kommentarer: