TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

lördag 19 september 2009

TLC noterar att...

* Leeds fortsätter sin starka och ytterst kraftfulla parad i League One.
Klubben vräker in mål och har för tillfället ett kollektivt självförtroende som kan försätta berg. Hemma på Elland Road besegrade man idag Gillingham med 4-1 inför 21,026 åskådare. Publiken har på senare år fått bevittna misär och elände. Kan denna säsongen bli en början på en ny era? Då Fabian Delph såldes så stod hoppet till klubbens andra unga stjärna, Jermaine Beckford. Beckford är en klass för sig i League One och är den som spelet bygger på. I match efter match briljerar han och även idag blev det mål. Frågan är hur länge klubben får behålla honom? Dagens största namn på Elland Road var för en gång skull inte lille Jermaine, utan istället Bradley Johnson. Mittfältaren Johnson stod för två av målen och höjde standarden på Leeds ytterligare. Säsongen ser onekligen ljus ut för Yorkshires stoltheter som nu leder League One. Klubben har dessutom vunnit varenda match på hemmaplan denna säsongen. På tisdag möter man Liverpool i Ligacupens tredje omgång. Kan flytet hålla i sig?

*****
* Charlton inledde sin säsong i League One på ett mästerligt sätt. Sex raka vinster och självförtroendet på topp. Lägg därtill serieledning som länge såg ohotad ut. Sedan bromsades det upp. Vardagen är tillbaka för det lag som förra året spelade i The Championships bottenregion. Förvisso har man inte ännu förlorat någon match men den segersvit klubben hade i sex omgångar bröts med oavgjort mot Southampton. Idag var man på vippen att vinna borta mot Norwich då kanariefåglarnas Holt kvitterade på övertid.
Marginalerna är inte längre på The Addicks sida.
Skall en sådan sak innebära att självförtroendet sjunker?

*****
* Newcastle föll inte ner i en svacka som många trodde efter säsongens första förlust mot Blackpool. Idag blev Plymouth en munsbit för topplaget i The Championship då man vann med 3-1 hemma på St James Park. Just nu så känner jag mig övertygad om att The Magpies kommer gå hela vägen och putta undan både Middlesbrough och WBA från förstaplatsen i serien då säsongen är över. Man är helt enkelt för starka för att misslyckas.

*****
* Det förr så starka Reading inte längre är en maktfaktor i The Championship. Det fanns en tid då klubben spelade i Premier League. Idag måste den tiden ha känts som 100 år sedan för de supportrar som befann sig på London Road i Peterborough. Förlust med 3-2 och ett steg närmare bottenregionen.

*****
* Queens Park Rangers verkar ha vaknat upp ur sin dvala. ”Englands rikaste klubb” som supportrarna kallar dem vann idag borta mot Cardiff med 2-0. Spelarna gjorde med andra ord skäl för sina Premier League-löner. Det var på tiden.

*****
* Dagens omgång i The Championship var målglad. Hela 37 mål på 11 matcher.

Inga kommentarer: