TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 8 september 2009

Gradi mot Goliat

Efter att nyheten om Chelseas värvning, av Kakuta 2007 kommit ut, höjer nu Crewe Alexandra och dess starke man Dario Gradi rösten.
Gradi avsöjar öppet i en intervju att, en ännu ej namngiven Premier League-klubb, gjort sig skyldiga till kontraktsbrott då man regelvidrigt försökt sig på att värva en 15-årig spelare från Crewes-akademi. Till Daily Express säger han att spelaren i fråga kommit in på Gradis kontor och sagt rent ut att han inte kunde motstå anbudet.
Naturligtvis rasar Gradi och hela de lägre divisionerna med honom.
Som en representant för småklubbar långt ner i seriesystemet så pekar Gradi med hela handen åt etablissemanget och storklubbarna och menar att dess exploatering av transfermarknaden förstör så mycket mer för de små än vad det bygger upp för de stora.

Gradi syftar på värvningar av unga talanger där de mindre klubbarna inte har en chans att utmana om lönevillkor.
Gradi kräver förändringar.
Det är på tiden att ledare för småklubbarna höjer rösten. På så sätt kan en sådan som Gradi få med sig fler och till slut bli en utslagsröst i frågor som rör transfermarknaden.

Dario Gradi, 68 år, har varit med förr. Han vet hur man stångas med hierarkin.
Mellan åren 1983-2007, i hela 24 år, var han manager i klubben som han idag är klubbdirektör i. Han har fostrat flera storstjärnor, som bland annat David Platt, Danny Murphy, Seth Johnson, Robbie Savage och Dean Ashton. Ingen uppgift är för svår för Gradi och i denna sitsen är han rätt man.

Inga kommentarer: