TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 15 september 2009

Stockports Baker hedrade avliden bror

Helgens League One-möte mellan Yeovil och Stockport slutade 2-2 och innebar fast mark, en poäng ovanför nedflyttningsstrecket. Betydelsefulla en poäng för bägge lagen.
För lagets motor och nav, Carl Baker betydde matchen mer än så. Baker spelade för sin avlidne äldre bror, Mike Baker, som nyligen gick bort i leukemi och han gjorde det ärofyllt. Det var Bakers chef och manager, Gary Ablett som dagen tidigare förmedlat den tragiska nyheten till Baker och hade stor förståelse för om inte Baker velat spela matchen. Baker meddelade under matchdagen att han dock ville göra det för brodern. Baker nätade bägge målen för sitt Stockport och ”skänkte” dem till brodern inför en tårögd manager Gary Ablett. När Baker gjorde sitt och matchens första mål på straff i 22:a minuten sprang han mot bortaläktaren där hans klubbs supportrar firade. Halvt om halvt trädde han av sig matchtröjan och visade upp den tröja han hade på sig under. På t-shirten under matchtröjan stod det med stora bokstäver; ”For U Mike”.
Starkt, gripande och fint gjort av Carl Baker och ett ypperligt bevis på att fotbollen kan fungera som ett sorgearbete. De bägge målen betydde skytteligaledning för Baker som nu gjort nio mål i ligan, mest i hela England.

Inga kommentarer: