TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

måndag 21 september 2009

Derbydagen

Det var derbydag igår. En stor sådan dessutom. Två storstäder och fyra storklubbar drabbade samman. Krydda det med hela 10 mål så har du en komplett derbydag.
United har alltid det lilla extra flytet. Alltid fördel av hemmaplan i Old Trafford och en bit av domarnas hjärtan. Vilket annat lag hade fått mer än sex minuter tillägg?
Då Bellamy tryckte in 3-3 skulle matchen varit avgjord. Nu var dessvärre United ändå förtjänade av segern på ett sätt. Det var de röda som var mer dominanta.
Mark Hughes fick ännu en gång lägga sig på rygg inför sin gamla läromästare.
Segerskytten då? Ja vad säger man om Michael Owen? Jag säger som Huckerby igår sade hemma i hans soffa innan den utsökta middagen serverades. Förrädare. I riktiga supportrars ögon så kan knappast hans mål bli helt accepterade inte ens om det är i viktiga matcher och inte ens i derbyn mot värsta konkurenten.
En scouser i Manchester. Det är bara fel.

Chelsea visade hemma på Stamford Bridge att man är storebror i London. Platt fall för ett skadedrabbat Tottenham. De första omgångarnas glans har sjunkit hos Spurs som nu istället får ställa in sig på att vaka bakom kvartetten i toppen.
Glömde jag Drogba? Herrejävlar sicken lirare och så viktig för Chelsea. Chelseas framgångar ligger till stor del i ivorianens målskytte. Kvalité som heter duga.

Inga kommentarer: