TLC- SVERIGES STÖRSTA OCH BÄSTA BLOGG OM BRITTISK FOTBOLL

tisdag 1 september 2009

Så går snacket i Skottland...

* Dundee FC i andra divisionen har handlat friskt under sommaren. Mittfältarna Gary Harkins, Brian Kerr och Richie Hart har förstärkt klubben. Idag gjorde man dessutom klart med en till mittfältare. Maros Klimpl,28 år, kommer närmast från danska klubben FC Midtjylland men har på senare tid varit utlånad till Motherwell. Den slovakiska landslagsmannen har skrivit på ett 3-års kontrakt med klubben.
Dundee ligger på fjärd plats i serien som leds av Raith Rovers.
*****
* Försvararen Darren O'Dea, 22 år, tecknade nyss ett 3-års kontrakt med Celtic men blir nu utlånad till engelska Reading I The Championship. Utlåningen sträcker sig till januari 2010. Den irländske landslagsmannen O´Dea har gjort 30 matcher för Celtic men har på senare tid fått för lite speltid i klubben.
Även anfallaren Chris Killen är aktuell för utlåning. I skrivande stund står det mellan Coventry och Bristol City för nyzeeländaren Killen som förra säsongen var utlånad till Norwich. Celtic bantar truppen ytterligare.
Den 28-åriga mittfältaren Massimo Donati flyttar hem till Italien. Donati har tecknat ett 4-års kontrakt med Bari.
*****
* Scott Arfield är ett eftertraktat namn i Skottland och England. Falkirks 20-åriga mittfältare har fått bud på sig från flertalet klubbar i skotska ligan ioch från engelska Championship. Nu har klubben avvisat ännu ett bud på Arfield. Hibernians bjöd 3,9 miljoner kronor men Falkirks manager Eddie May tackade bestämt nej.
Arfield har ett 4-års kontrakt framför sig och betyder mer för klubben än de summor som nämnts i sammanhanget.
*****
* Hamilton har inte fått någon lyckad inledning på säsongen. Med 0 poäng efter tre spelade omgångar och med 1-10 i målskillnad krävs det snabba förändringar för att få positivare resultat. Nu meddelar klubben att den nyaanlända stjärnan och lagkaptenen Izzy Iriekpen brutit kontraktet.
Iriekpen väljer att bryta 2-års kontraktet av familjeskäl redan efter fem veckor.
Iriekpen kommer senast från Bristol City men har ett förflutet i bland annat West Ham och Swansea.

1 kommentar:

Anonym sa...

Chris Killen har även spelat i Hibs. Förbannat underskattad anfallare.

/Hibbo